print this page Print email this solution E-mail

Titel: Het IP-adres van uw Linksys router controleren

Artikel ID: 14676

Het lokale IP-adres van de router controleren is nodig:

OPMERKING:  Het standaard IP-adres van een Linksys router is 192.168.1.1.

Om het lokale IP-adres van een Linksys router te vinden, voert u de volgende drie stappen uit:

1. De computer met de router verbinden
  2. Controleren of de computer op DHCP is ingesteld
  3. Het IP-adres van de router controleren

De computer met de router verbinden

Verbind de computer met een ethernetkabel aan een willekeurige Ethernetaansluiting aan op de router en ga verder met onderstaande stappen.

OPMERKING:  Onderstaande afbeelding kan afwijken naargelang de computer die u gebruikt.

OPMERKING:  Zorg ervoor dat uw router juist is aangesloten op uw computer met een ethernetkabel door de lampjes op uw computer en ethernetaansluitingen van uw router te controleren.  De lampjes knipperen als uw computer en router juist zijn aangesloten.  Voor meer informatie over de LEDs van uw router en wat ze betekenen, klik hier.

Controleren of de computer op DHCP is ingesteld

Om automatisch een IP-adres van een Linksys-router te verkrijgen, moet u de TCP/IP-eigenschappen van de op de computer geïnstalleerde Ethernetadapter controleren.  Voor instructies, klikt u hier.

Na de computer zo ingesteld te hebben dat deze automatisch een IP-adres verkrijgt, gaat u verder met het controleren van het IP-adres van de router.

Het IP-adres van de router controleren

Om het lokale IP-adres van de Linksys router te bepalen, moet u de IP-instellingen van de computer controleren.  Voor specifieke instructies selecteert u het besturingssysteem van uw computer:

Windows 8
Windows 7 / Vista

Windows XP
Mac OS

Windows 8

Stap 1:
Op de Charms bar klikt u op het pictogram  Search (Zoeken).

OPMERKING:  Voor computers met touchscreen, dient u vanuit de rechterbovenhoek te swipen om de Charms bar met de opdrachtprompts te laten verschijnen.

Stap 2:
Selecteer Command Prompt (Opdrachtprompt).

Stap 3:
In de Opdrachtprompt vult u "ipconfig/all" in en drukt u op [Enter]

Stap 4:
In de Default Gateway section (Default Gateway sectie) zoekt u het lokale IP-adres.

OPMERKING:  Het lokale IP-adres wordt ook wel het prive IP-adres genoemd.  Als uw router niet reageert op uw computer dient u een powercycle van uw router uit te voeren en dan Stap 3 te herhalen.  Als het nog steeds niet reageert, voer dan een reset uit.

Windows 7 / Vista

Stap 1:
Druk op de Start  knop.  In het zoekveld vult u "cmd" in.

OPMERKING:  U kunt ook "command prompt" invullen.

Stap 2:
In de zoekresultaten, klikt u op het pictogram cmd.

Stap 3:
In de Opdrachtprompt vult u "ipconfig/all" in en drukt u op [Enter]

Stap 4:
In de Default Gateway section (Default Gateway sectie) zoekt u het lokale IP-adres.

OPMERKING:  Het lokale IP-adres wordt ook wel het prive IP-adres genoemd.  Als uw router niet reageert op uw computer dient u een powercycle van uw router uit te voeren en dan Stap 3 te herhalen.  Als het nog steeds niet reageert, voer dan een reset uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt dient u de TCP/IP instellingen van uw computer te vernieuwen.  Voor instructies, klik hier.

Windows XP

Stap 1:
Klik op Start, en vervolgens op Run.

Stap 2:
Wanneer het Runvenster verschijnt, typt u “cmd” in het Openveld in, en klikt u op OK.

Stap 3:
Wanneer de Opdracht Prompt verschijnt, typt u “ipconfig/all” en klikt u op [Enter].

Stap 4:
In de Default Gateway section (Default Gateway sectie) zoekt u het lokale IP-adres.

OPMERKING:  Het lokale IP-adres wordt ook wel het prive IP-adres genoemd.  Als uw router niet reageert op uw computer dient u een powercycle van uw router uit te voeren en dan Stap 3 te herhalen.  Als het nog steeds niet reageert, voer dan een reset uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt dient u de TCP/IP instellingen van uw computer te vernieuwen.  Voor instructies, klik hier.

Mac OS

Stap 1:
Klik op het Apple-menu en klik daarna op System Preferences (Systeemvoorkeuren).

Stap 2:
Wanneer het systeemvoorkeurenscherm verschijnt, klikt u op netwerk.

Stap 3:
Wanneer het netwerkscherm verschijnt, selecteert u Automatisch onder Locatie en Built-in Ethernet (Ingebouwde Ethernet) bij Show (Tonen).  In de Sectie Router vindt u het lokale IP-adres van uw router.

OPMERKING:  Het lokale IP-adres wordt ook wel het prive IP-adres genoemd.  Als uw router niet reageert op uw computer dient u een powercycle van uw router uit te voeren en dan Stap 3 te herhalen.  Als het nog steeds niet reageert, voer dan een reset uit.

Als u geen geldig Default Gateway adres krijgt dient u de TCP/IP instellingen van uw computer te vernieuwen.  Voor instructies, klik hier.