print this page print email this solution email

Title: Wijzigen van een thuisgroep en opties voor delen van verschillende netwerkprofielen in Windows 7

Article ID: 20962

Dit artikel zal u begeleiden om het instellen van het netwerkprofiel en de instellingen van HomeGroup in Windows 7.  Het instellen van een HomeGroup (Thuisgroep) maakt het eenvoudiger voor de leden van het thuisnetwerk om bestanden en printers te delen in een thuisnetwerk.  Om te leren hoe, volg de onderstaande stappen:

Wijzigen van het netwerkprofiel
Instellingen van de HomeGroup wijzigen

OPMERKING:  De HomeGroup (Thuisgroep) is exclusief voor besturingssystemen van Windows 7 en 8.  U zult niet in staat zijn om een Windows XP, Vista of Macintosh OS X-besturingssysteem aan uw huidige HomeGroup toe te voegen.

Voor instructies over hoe u HomeGroup en opties voor het delen in Windows 8 te wijzigen, klik hier (Engels).  Om uit te vinden hoe u de functie voor het delen voor elk Windows-gebaseerd besturingssysteem, klik hier.

Wijzigen van het netwerkprofiel

Stap 1:
Klik op , gelegen aan de onderkant rechts van het scherm, en klik op Open Network and Sharing Center (Netwerk- en deelcentrum).

Stap 2:
Klik op de naam van uw draadloos netwerk.

OPMERKING:  In het voorbeeld wordt het draadloze netwerk de naam Epport_5G gebruikt.

Stap 3:
Selecteer één van de drie (3) opties op basis van het type netwerk.

OPMERKING:  Verschillende netwerkprofielen hebben verschillende opties om het delen van bestanden die u kunt aanpassen.  Bijvoorbeeld, als u de opties voor het delen voor het eigen netwerk wil wijzigen, klik op Home network (Thuisnetwerk).

SNELLE TIP:  U kunt leren betreft het verschil tussen Thuis, Werk, en Openbare netwerken in de beschrijving geschreven in elke optie.

Instellingen van de HomeGroup wijzigen

Als u de opties voor het delen van bestanden in de HomeGroup (Thuisgroep) wil wijzigen, ga dan vervolgens te werk:

Stap 1:
Klik op View or change HomeGroup settings (Instellingen voor thuisgroep weergeven en wijzigen).

Stap 2:
In Change HomeGroup settings (Wijzigingen instellingen thuisgroep), controleer de items die u wil delen met andere computers in uw geselecteerde homegroup (Thuisgroep).

OPMERKING:  U kunt Stream my pictures, music, and videos to all devices on my home network (Mijn afbeeldingen, muziek en video’s naar alle apparaten op mijn thuisnetwerk streamen) voor alle apparaten op mijn thuisnetwerk controleren, om het delen van media binnen uw netwerk.  Deze apparaten moeten worden aangesloten met het thuisnetwerk om de gedeelde media in te schakelen.

OPMERKING:  U kunt nogmaals op het vakje likken om de vinkjes te verwijderen en items ongedaan te maken in de thuisgroep.

Stap 3:
Klik Save changes (Wijzigingen opslaan) om uw keuzes te bevestigen.

U heeft nu met succes de HomeGroup (Thuisgroep) en Sharing Options (Opties voor delen) van uw netwerkprofielen gewijzigd.

SNELLE TIP:  Uw netwerkverbinding moet IPv6 inschakelen om het aanmaken of lid te worden van een thuisgroep.  Om te controleren of uw systeem geschikt is om IPv6-connectiviteit, klik hier.  Voor meer informatie over HomeGroup settings (Thuisgroep instellingen) contacteer Microsoft support voor meer informatie.