print this page print email this solution email

Title: Veelgestelde vragen over RE1000

Article ID: 24565

INHOUDSOPGAVE

HARDWAREGEGEVENS

1.    Wat is de Linksys RE1000?
2.    Wat is het standaard IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de RE1000?
3.    Hoe kan ik de fabrieksinstellingen van de RE1000 herstellen?
4.    Hoe krijg ik toegang tot de webgebasseerde startpagina van de RE1000?
5.    Hoe kan ik zien welke draadloze apparaten zijn aangesloten op mijn RE1000?
6.    Kan ik een wachtwoord instellen voor mijn RE1000 dat verschilt van dat van mijn router of access point?
7.    Kan ik mijn RE1000 installeren zonder de cd-rom installatiesoftware?
8.    Welke besturingssystemen zijn compatibel met de RE1000?

INITIËLE INSTELLING

1.    Hoe installeer ik de RE1000 om verbinding te krijgen tot mijn router of access point (Toegangspunt)?

DRAADLOZE BEVEILIGING

1    Welke beveiligingsmethoden ondersteunt de RE1000?
2.    Wat is het verschil tussen WEP- en WPA/WPA2-beveiliging op mijn RE1000?
3.    Is de RE1000 compatibel met de vorige draadloze normen?
4.    Ondersteunt de RE1000 de WEP met ASCII format-sleutelcode?

PROBLEEMOPLOSSING

1.    Mijn router is juist geconfigureerd, waarom kan mijn range extender geen draadloos netwerk vinden/detecteren?
2.    Waarom kan mijn RE1000 mijn 5 GHz netwerk niet detecteren?
3.    Wat moet ik doen als er tijdens de installatie problemen plaatsvinden?
4.    Welke instellingen heb ik nodig om de installatie van de RE1000 voor te bereiden?

SPECIALE FUNCTIES

1.    Wordt bij de RE1000 installatiesoftware meegeleverd?
2.    Ondersteunt de RE1000 Quality of Service (QoS)?
3.    Kan ik het lampje van de Ethernetpoort op mijn RE1000 uitschakelen?
4.    Kan ik meerdere draadloze apparaten aansluiten op mijn RE1000, zoals mijn router of access point?
5.    Kan ik de verbinding van mijn netwerkapparaten die zijn aangesloten op de RE1000 controleren, met inbegrip van de verbinding met internet?
6.    Kan ik meer dan één RE1000 aan mijn huidige draadloze netwerk toevoegen?
7.    Moet ik overschakelen van één SSID naar een andere wanneer ik naar een andere lokatie in mijn huis ga als ik multiple range extenders gebruik?
8.    Heeft de RE1000 een DHCP server functie?

HARDWAREGEGEVENS

1.    Wat is de Linksys RE1000?

De Linksys RE1000 Wireless-N Range Extender kan elk draadloos signaal van een access point (Toegangspunt) of router herhalen en zorgt voor internettoegang in moeilijk te bereiken gebieden met een bekabelde of draadloze verbinding.

2.   Wat is het standaard IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de RE1000?

Het standaard IP-adres van de RE1000 is 192.168.1.1 en de gebruikersnaam en het wachtwoord is “admin”.

OPMERKING: Wanneer de RE1000 al verbonden is aan uw router, zal de router automatisch een ander IP-adres toewijzen aan de RE1000 om een IP-adresconflict te voorkomen.

3.   Hoe kan ik de fabrieksinstellingen van de RE1000 herstellen?

U kunt de fabrieksinstellingen van de RE1000 herstellen door de knop Reset (Opnieuw instellen) aan de bovenkant van het apparaat acht (8) seconden ingedrukt te houden.  U kunt ook een reset uitvoeren via de webgebaseerde startpagina van het apparaat.  Om te leren hoe, klik hier.

4.    Hoe krijg ik toegang tot de webgebaseerde startpagina van de RE1000?

U kunt toegang krijgen tot de webgebaseerde startpagina van de Linksys RE1000 door het openen van een webbrowser en in de browserbalk het IP-adres van uw range extender in te vullen. Voor meer informatie klikt u hier.

5.    Hoe kan ik zien welke draadloze apparaten zijn aangesloten op mijn RE1000?

U kunt de namen, het MAC-adres en het aantal sprongen van de draadloos aangesloten clients weergeven door naar Status > WLAN Statistics > Wireless Clients Table (Status > WLAN-statistieken > Tabel draadloze clients) te gaan in de webgebaseerde startpagina van de RE1000.

6.    Kan ik een wachtwoord instellen voor mijn RE1000 dat verschillend is van mijn router of access point (Toegangspunt)?

Ja. Noteer het wachtwoord zodat u geen problemen ondervindt bij het aanmelden bij de webgebaseerde startpagina van de extender.

7.    Kan ik mijn RE1000 installeren zonder de cd-rom installatiesoftware?

Ja. U kunt uw Linksys RE1000 handmatig installeren. Voor instructies, klik hier.

8.    Welke besturingssystemen zijn compatibel met de RE1000?

De RE1000 is compatibel met de volgende besturingssystemen:
OPMERKING:  Voor windows 8, stel de RE1000 handmatig in. Om te weten hoe, klikt u hier. Voor video instructies, klikt u hier.

INITIËLE INSTELLING

1.    Hoe installeer ik de RE1000 om verbinding te krijgen tot mijn router of access point (Toegangspunt)?

Er zijn drie (3) manieren om de RE1000 te in te stellen:
  1. Door het uitvoeren van de installatie-cd die bij het apparaat is meegeleverd. Voor instructies, klikt u hier.

OPMERKING:  Als u de installatie-cd niet heeft kunt u de Cisco Connect setup software downloaden van Linksys Support Site

2. Door de Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) knop op de range extender te gebruiken als u router deze functie ondersteunt. Om te leren hoe u apparaten kunt aansluiten met behulp van deze functie klikt u hier.

3. Door het apparaat met behulp van de webgebaseerde startpagina te configureren. Om te weten hoe, klikt u hier. Voor video instructies, klikt u hier.

DRAADLOZE BEVEILIGING

1.    Welke beveiligingsmethoden ondersteunt de RE1000?

De extender ondersteunt de volgende draadloze beveiligingsmethoden: Wi-Fi Protected AccessWPA2/WPA Mixed Mode, WPA2 Personal, WPA Personal en Wired Equivalent Privacy (WEP).

2.    Wat is het verschil tussen WEP- en WPA/WPA2-beveiliging op mijn RE1000?

WPA2 heeft de sterkst beschikbare beveiligingscodering. WEP is minder veilig dan WPA.

3.    Is de RE1000 compatibel met de vorige draadloze normen?

Ja. Echter, zal het alleen draaien op de norm van de gebruikte draadloze snelheid.

4.    Ondersteunt de RE1000 de WEP met ASCII format-sleutelcode?

Nee. De RE1000 ondersteunt alleen de WEP met HEX format-sleutelcode.  Als u de RE1000 gebruikt met een gateway die ingesteld is op WEP ASCII format, neem dan contact op met uw Internet Service Provider (ISP) voor hulp.

PROBLEEMOPLOSSING

1.    Mijn router is juist geconfigureerd. Waarom kan mijn range extender geen draadloos netwerk vinden/detecteren?
2.    Waarom kan mijn RE1000 mijn 5 GHz-netwerk niet detecteren?

De Linksys RE1000 functioneert alleen met een 2.4 GHz draadloos netwerk.

3.    Wat moet ik doen als er tijdens de installatie problemen plaatsvinden?

Als u al geprobeerd heeft de range extender te installeren en problemen plaatsvinden moet u misschien, voordat u de installatie-cd opnieuw uitvoert, de RE1000 opnieuw instellen. U kunt ook proberen de meest recente installatie-software van de range extender te downloaden van de RE1000 product pagina om er zeker van te zijn dat u de meest recente versie gebruikt.

4.    Welke instellingen heb ik nodig om de installatie van de RE1000 voor te bereiden?

Voordat u het installatieproces start, zorg ervoor dat u over het volgende beschikt:
 SPECIALE FUNCTIES

1.    Wordt bij de RE1000 installatiesoftware meegeleverd?

Ja. Bij de Linksys RE1000 wordt een cd-rom met installatiesoftware meegeleverd. Voor meer informatie over het installeren van de Linksys RE1000 met de cd-rom, klik hier.

2.    Ondersteunt de RE1000 Quality of Service (QoS)?

De RE1000 ondersteunt Quality of Service (QoS)

3.    Kan ik het lampje van de Ethernetpoort op mijn RE1000 uitschakelen?

Ja, u kunt het lampje van de Ethernetpoort op de RE1000 UITschakelen door naar Status > Ethernet Statistics (Status > Ethernetstatistieken) te gaan en de keuzeknop Off (Uit) onder Ethernet Port Lights (Indicatielampjes Ethernet) te selecteren via de webgebaseerde startpagina.

4.    Kan ik meerdere draadloze apparaten aansluiten op mijn RE1000, zoals mijn router of access point (Toegangspunt)?

Ja, de RE1000 werkt als een uitbreiding van uw router of access point (Toegangspunt) waarop u meerdere apparaten kunt aansluiten.

5.    Kan ik de verbinding van mijn netwerkapparaten die zijn aangesloten op de RE1000 controleren, met inbegrip van de verbinding met internet?

Ja, met de diagnostische tests (Ping en Traceroute) kunt u de verbindingen van het netwerkapparatuur controleren, inclusief de internetverbinding.  U kunt dit doen door naar Administration > Diagnostics (Administratie > Diagnostische gegevens) te gaan via de webgebaseerde startpagina.

6.    Kan ik meer dan één RE1000 aan mijn huidig draadloos netwerk toevoegen?

Ja, maar omdat de RE1000 slechts de helft van het draadloos signaal van uw hoofdrouter of access point (Toegangspunt) krijgt, kan het toevoegen van meerdere multiple range extenders zorgen voor een nog lager signaal. Hierdoor is er minder bandbreedte beschikbaar voor de draadloze computers of apparaten die u wil aansluiten met deze aanvullende extenders.

7.    Moet ik van één SSID naar een andere overschakelen wanneer ik naar een andere lokatie in mijn huis ga als ik multiple range extenders gebruik?

Nee. Zelfs als u meerdere access points (Toegangspunten) of extenders in uw netwerk gebruikt, kunt u in heel uw huis altijd verbonden zijn, omdat alle apparaten worden geconfigureerd met dezelfde draadloze instellingen zoals SSID en password (Wachtwoord).

8.    Heeft de RE1000 een DHCP server-functie?

De RE1000 heeft geen DHCP server-functie.

Gerelateerde artikel:

Setting up the Linksys RE1000 (Video)

© 2012 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.