Uw iPhone® verbinden met Wi-Fi

De iPhone® is één van de meest gevraagde gadget in de markt van vandaag. Het ondersteunt de nieuwste draadloze technologie, zodat mensen via internet kunnen surfen, bestanden kunnen downloaden en video's kunnen streamen met opmerkelijke snelheden.

Met behulp van draadloze verbinding, kunt u genieten van de volgende voordelen en meer:

• Moeiteloos en snellere communicatie
  • Geoptimaliseerde media entertainment
  • Gratis internetverbinding
  • Gemak
Voordat u de verbinding van uw iPhone instelt, moet u kennis maken met deze informatie:

• WiFi-naam
  • Draadloze beveiligingsmodus
  • Beveiligingssleutel (wachtwoord / wachtwoordzin)
OPMERKING: Het WiFi-wachtwoord is anders dan het wachtwoord van de router. Als u geen draadloze instellingen heeft, open de webgebaseerde opstartpagina van de router. Voor gedetailleerde informatie over het ophalen van uw draadloze instellingen, klik hier.

Uw iPhone aansluiten op een draadloos netwerk

Voor een video instructie over het aansluiten van de iPhone op de WiFi-netwerk, klik hier.

Stap 1:
Op uw Home scherm, tik op het pictogram Settings (Instellingen).

Stap 2:
Tik op Wi-Fi.

Stap 3:
Zorg ervoor dat Wi-Fi is ingeschakeld en tik vervolgens op de WiFi-naam van uw router. In dit voorbeeld is linksyssmartwifirouter gebruikt.

SNELLE TIP: U kunt zich afvragen waarom de 5 GHz-netwerken niet zichtbaar zijn op de lijst. Dit komt omdat de iPhone versies voorafgaand aan de iPhone 5 alleen het 2,4 GHz draadloos netwerk kunnen detecteren. Dit omvat uw 2,4 GHz-gastnetwerk als deze op uw Linksys-apparaat is ingeschakeld.

Stap 4:
Voer de draadloze beveiligingssleutel of wachtwoord van uw router in en tik op Join (Aanmelden). Als uw draadloos netwerk onveilig is, moet uw iPhone automatisch verbinding hebben met deze na het tikken op WiFi-naam.

OPMERKING: Uw WiFi-beveiligingscode of wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Als u het foutbericht tegenkomt Incorrect password for "linksyssmartwifirouter" (Onjuist wachtwoord voor "linksyssmartwifirouter"), tikt u op Dismiss (Verwijderen) en voer uw wachtwoord opnieuw in.

Uw iPhone moet nu toegang hebben tot het internet.

Andere dingen om te onthouden

Als u problemen heeft met het aansluiten van uw Apple®-apparaten op uw draadloos netwerk, probeert u één van de volgende handelingen uit te voeren:

• Als u verbinding maakt met een draadloos netwerk met een WEP-encryptie, voert u het teken "$" in, gevolgd door de netwerksleutel. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met het draadloos netwerk, wijzigt u de beveiligingsmodus van uw router naar WPA™ of WPA2™ Personal en voert u een wachtwoord in dat u gemakkelijk kunt onthouden.
  • Controleer het AirPort®-pictogram image.png in de linkerbovenhoek van het scherm voor de signaalsterkte van de verbinding tussen uw router en uw Apple-apparaten.
  • Als u nog steeds niet in stata bent om verbinding te kunnen maken met uw beveiligde draadloos netwerk, ondanks het invoeren van de juiste beveiligingscode of wachtwoord, kunt u proberen om uw Apple-apparaten UIT te zetten en vervolgens weer AAN te zetten.
  • U kunt ook proberen de netwerkbeveiligingsinstellingen eerst uit te schakelen en uw Apple-apparaten opnieuw te koppelen aan het netwerk. Zodra u verbinding heeft gemaakt met het draadloos netwerk, probeer de draadloze beveiligingsinstellingen van uw router opnieuw in te stellen.
  • Als u netwerkfoutbericht Unable to join the network (niet instaat om aan te sluiten op het netwerk) ontvangt, kan het betekenen dat de functie Wireless MAC Filter van uw router is ingeschakeld of de DHCP-server is uitgeschakeld. U moet ervoor zorgen dat het draadloze MAC-filter van uw router is uitgeschakeld en de DHCP-server is ingeschakeld om verbinding te maken met uw draadloos netwerk. U kunt ook de draadloze instellingen van uw router controleren.
OPMERKING:  Als u nog steeds connectiviteitsproblemen heeft, klik hier voor meer tips voor het oplossen van problemen.