Uw Android-apparaat verbinden met de WiFi

Uw Android™-apparaat verbinden met uw WiFi is snel en eenvoudig. Voordat u verbinding maakt, moet u ervoor zorgen dat u de WiFi-naam (SSID) en netwerksleutel of het wachtwoord van uw router heeft. U kunt deze verkrijgen door naar de op het webgebaseerde opstartpagina van de router te gaan en het tabblad Wireless > Basic Wireless Settings (Draadloos > Basis draadloze instellingen) te controleren. Als u een Linksys Smart Wi-Fi-account heeft, klikt u gewoon op Wireless (Draadloos) onder de Router Settings (Routerinstellingen) in het linkernavigatievenster om uw draadloze instellingen te verkrijgen.

Zodra u over alle benodigde informatie beschikt, volgt u de stappen hieronder om uw Android-apparaat met succes te verbinden met het netwerk:

OPMERKING: De Nexus™ 7 2de Gen Android tablet is in dit voorbeeld gebruikt.

Stap 1:
Op het beginscherm, tik op het pictogram Menu User-added image.

Stap 2:
Tik op Settings
User-added image (Instellingen).

Stap 3:
Tik op Wi-Fi en zorg ervoor dat het is ingesteld op ON.

User-added image

Stap 4:
Tik op uw Wi-Fi naam uit de lijst om verbinding te maken.

OPMERKING: De linksyssmartwifirouter netwerk is hier gebruikt voor illustratiedoeleinden.

null

SNELLE TIP: Als uw netwerk beveiligd is, voert u eerst het wachtwoord voor draadloze beveiliging in en tikt u op Connect (Verbinden).

null

Als u uw wachtwoord wilt weergeven, tikt u op het selectievakje Show password (Wachtwoord weergeven). WPA-sleutels zijn hoofdlettergevoelig (abc is verschillend van ABC). WEP-sleutels zijn hexadecimale (0-9 en a-f) tekens en niet hoofdlettergevoelig.

U zou nu met succes verbonden moeten zijn met WiFi. Als u het IP-adres van uw Android-apparaat wilt controleren, tikt u op de SSID van uw router.

null

SNELLE TIP: Als u authenticatiefouten ondervindt bij het verbinden van uw Android-apparaat met het netwerk, ga dan het volgende na:

• SSID broadcast dient ingeschakeld te zijn
  • Draadloze MAC-Filter functie moet het MAC-adres van de tablet bevatten (allow/permit) (toestaan) of uitsluiten (deny/prevent) (ontkennen/voorkomen).
  • De juiste WiFi-naam en wachtwoord moet worden gebruikt
Andere apparaten aansluiten

Nadat u uw Android-apparaat heeft verbonden met WiFi, kunt u nu hetzelfde doen thuis op de andere apparaten om volledig gebruik te maken van uw router. U kunt maximaal 32 draadloze apparaten verbinden met WiFi.