De WiFi instellingen wijzigen met behulp van de Linksys Smart WiFi Cloud Account

Het is belangrijk om de basisinstellingen voor WiFi op uw router te wijzigen om een unieke en veilige verbinding tot stand te brengen.  Een beveiligd WiFi voorkomt ongewenste toegang tot persoonlijke informatie.

OPMERKINGEN:

• De veranderingen die u kunt doen, zijn onder meer het toewijzen van een WiFi-naam en het beveiligen van uw verbinding via een WiFi-wachtwoord.
  • Het WiFi-wachtwoord is NIET hetzelfde als het wachtwoord van de router.  Voor meer informatie over het controleren of bewerken van het wachtwoord van de router met behulp van uw Linksys Smart WiFi cloud account, klik hier.
  • Als u uw WiFi-instellingen wijzigt, worden alle apparaten van uw router losgekoppeld.  U moet ze opnieuw verbinden met behulp van de nieuwe instellingen.  Klik hier voor meer informatie.
  • Afbeeldingen van de webgebaseerde opstartpagina kunnen verschillen, afhankelijk van het modelnummer van uw router.
Onderstaande stappen helpen u bij het wijzigen van de WiFi-instellingen voor beveiliging van uw router.  Klik hier voor video-instructies.

Stap 1:
Open uw Linksys Smart WiFi cloud account.  Voor meer informatie, klik hier.

OPMERKING:  Als u nog geen Linksys Smart WiFi cloud account heeft ingesteld, klikt u hier voor instructies om een account aan te maken, te activeren en te verbinden aan uw router.

Stap 2:
Klik op Wi-Fi Settings (WiFi-instellingen) in het linkernavigatievenster onder Router Settings (Router instellingen).

User-added image

Stap 3:
In de tab Basic (Basis) klik op Edit (Bewerken) naast Wi-Fi Settings (WiFi- instellingen).

User-added image

Stap 4:
Voer uw gewenste Wi-Fi name (WiFi-naam) en het Wi-Fi password (WiFi-wachtwoord) in de daarvoor bestemde velden in.

User-added image

SNELLE TIPS:

• Klik hier voor meer informatie over het verschil tussen de 5 GHz en 2.4 GHz bands.
  • Op sommige Linksys Smart Wi-Fi Routers, Wi-Fi name (WiFi naam) wordt ook wel Network name (SSID)(Naam van het netwerk (SSID)) genoemd.  Wi-Fi password (WiFi wachtwoord) wordt ook wel Password (Wachtwoord) genoemd.  Het instellen van uw Network mode, Security modeChannel width en Channel (Netwerkmodus, beveiligingsmodus, kanaalbreedte en kanaal) kan ook worden gedaan.

• Het veranderen van het draadloze kanaal vermindert de interferentie naar uw WiFi-verbinding.  Klik hier voor meer informatie.  De beschikbare draadloze kanalen kunnen ook variëren, afhankelijk van uw regio.

Stap 5:
Klik op Apply > Ok (Toepassen > Ok) om de wijzigen op te slaan.

Als u voortaan wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u vanaf uw lokale netwerk of op afstand toegang verkrijgen tot uw Linksys Smart WiFi cloud account.  Om meer te weten over het verkrijgen van toegang tot uw Linksys Smart Wi-Fi Router vanaf uw lokale netwerk, klik hier.