Het draadloze wachtwoord van uw router instellen met een iPhone®, iPod touch® of iPad®

Het instellen of wijzigen van het wachtwoord van uw Linksys draadloze netwerk is ook mogelijk via uw iPhone®, iPod touch® of iPad®.  De webgebaseerde opstartpagina van uw router is toegankelijk via de Safari-browser die op deze Apple-apparaten is geïnstalleerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het wachtwoord van uw draadloze netwerk instelt met uw iPhone®, iPod touch® of iPad®.

Stap 1:
Op uw iPhone®, iPod touch® of iPad®-apparaat, tik op Settings (Instellingen) en tik vervolgens op Wi-Fi.

Stap 2:
Tik op de naam van uw draadloos netwerk.

Stap 3:
Druk op de Home knop van uw apparaat en tik vervolgens op het pictogram van de Safari-browser.

Stap 4:
Voer in de adresbalk van uw browser "192.168.1.1" in om naar de welkomstpagina van uw router te worden geleid.

OPMERKING:  Het standaard IP-adres van de Linksys-router is 192.168.1.1.

OPMERKING:  In dit voorbeeld werd de Linksys E3200-router gebruikt.

Stap 5:
Tik op Continue with an open and unsecured network (Doorgaan met een open en onbeveiligd netwerk) link om door te gaan.

Stap 6:
Tik op het I understand that my network is currently open and not secure (Ik begrijp dat mijn netwerk momenteel open en niet beveiligd) is en tik vervolgens op de knop Continue (Doorgaan).

Stap 7:
Zodra het inlogvenster verschijnt, voert u het wachtwoord in en tikt u op Log In (Inloggen) om de webgebaseerde opstartpagina te openen.

OPMERKING:  De standaard gebruikersnaam van uw router is blanco en het standaardwachtwoord is admin.  Als u uw wachtwoord bent vergeten, reset u uw router en vernieuwt u de webgebaseerde opstartpagina in uw Safari-browser.  Klik hier voor meer informatie over het resetten van uw router naar de fabrieksinstellingen.

Stap 8:
Er verschijnt een waarschuwings-prompt.  Tik op OK om door te gaan.

Stap 9:
Tik op de webgebaseerde opstartpagina op het tabblad Wireless (Draadloos) en vervolgens op het tabblad Wireless Security (Draadloze beveiliging).

Stap 10:
Tik op 2.4 GHz Wireless Security (2,4 GHz draadloze beveiliging) op het vervolgkeuzemenu Security Mode (Beveiligingsmodus) om een draadloze beveiligingsmodus te selecteren.

OPMERKING:  De draadloze connectiviteit van iPod touch®-, iPhone®- en iPad®-apparaten werkt alleen met 2,4 GHz draadloze beveiliging.

Stap 11:
Selecteer uw beveiligingsmodus en tik op DONE (Gereed).

Stap 12:
Typ het wachtwoord in het veld Passphrase (Wachtwoordzin) en tik op Save Settings (Instellingen opslaan).

Stap 13:
Zodra u een melding heeft ontvangen dat uw instellingen succesvol zijn opgeslagen, tikt u op  Continue (Doorgaan).

Zodra u de draadloze instellingen van uw router succesvol heeft geconfigureerd, wordt uw iPhone®, iPod touch® of iPad® losgekoppeld van het netwerk.  U moet opnieuw verbinding maken met uw wachtwoord.