Linksys X-series Gateway Probleemoplossing FAQ's

PROBLEEMOPLOSSING
Hoe stel ik mijn Linksys X-serie gateway in?U kunt de gateway instellen via de webgebaseerde opstartpagina. Klik op de onderstaande links voor meer informatie:

Uw Linksys X-serie gateway installeren als router met de installatiewizard
Uw Linksys X-serie gateway installeren als modem-router via de installatiewizard
De Linksys X-serie gateway installeren met behulp van de webgebaseerde opstartpagina
Wat moet ik doen als mijn computer geen verbinding kan maken met het internet?
Er zijn verschillende manieren om verbindingsproblemen met de router op te lossen.

Als uw computer geen verbinding kan maken met het internet, controleer dan het volgende:

1. Controleer of uw gateway is ingeschakeld. Het aan/uit-lampje moet groen zijn en effen branden en niet knipperen.

2. Als het aan/uit-lampje knippert, kunt u de computer of andere apparaten die op uw gateway zijn aangesloten uitschakelen. Schakel de gateway na 10 seconden in en wacht tot de lampjes niet meer knipperen terwijl de gateway de zelfdiagnostische modus doorloopt. Zodra de gateway klaar is, kunt u de computer of de andere op uw gateway aangesloten apparaten inschakelen.

3. Controleer de lampjes op de voorkant van de gateway. Controleer of de lampjes voor Voeding, DSL en LAN ethernetpoort branden. Zo niet, controleer dan de kabelverbindingen. De computer moet aangesloten zijn op één van de genummerde ethernetpoorten en de DSL-poort van de gateway moet verbonden zijn met de ADSL-lijn.
Wat moet ik doen als ik om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd wanneer ik een webbrowser open? Hoe schakel ik dit uit?U kunt deze vraag uitschakelen door de Internet Options (Internetopties) van uw webbrowser te configureren.
Wat moet ik doen als ik een statisch IP-adres gebruik op mijn computer en deze geen verbinding kan maken met het internet?U kunt uw computer zo instellen dat hij automatisch een IP-adres krijgt.
Wat moet ik doen als mijn computer geen draadloze verbinding kan maken met mijn WiFi?
Zorg ervoor dat de WiFi-naam hetzelfde is op zowel de computer als de Linksys X-series Gateway. Als u draadloze beveiliging heeft ingeschakeld voor uw WiFi, zorg er dan voor dat dezelfde beveiligingsmodus en -sleutel worden gebruikt door zowel de computer als de gateway.
Hoe wijzig ik de basisinstellingen op mijn Linksys X-series Gateway?
Om de basisinstellingen op uw Linksys X-series Gateway te wijzigen, kunt u de installatiewizard opnieuw uitvoeren. U kunt het ook instellen als een modem router met behulp van de installatiewizard.
Hoe wijzig ik de geavanceerde instellingen op mijn Linksys X-series Gateway?
Om de geavanceerde instellingen op uw gateway te wijzigen, gaat u naar de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys X-series Gateway en navigeert u naar het juiste tabblad om uw voorkeursinstellingen te openen en te configureren.
Wat moet ik doen als ik met de DSL-dienst geen manuele verbinding met het internet kan maken?
Nadat u de gateway heeft geïnstalleerd, maakt deze automatisch verbinding met uw internetprovider (ISP), zodat u niet langer handmatig een verbinding hoeft te maken.

Voor meer informatie over het correct instellen van uw Linksys router voor een
DSL verbinding.
Waarom heeft mijn gateway geen coaxiale poort voor de kabelaansluiting?
Een coaxkabel kan alleen worden aangesloten op een kabelmodem. Uw gateway werkt als modem met uw ADSL-verbinding. Maar als u kabelinternet heeft, moet uw gateway op een gewone kabelmodem worden aangesloten. Plaats de installatie-cd in uw computer en volg de instructies op het scherm om de gateway te gebruiken als een router die verbinding maakt met uw kabelmodem.
Wat moet ik doen als mijn wachtwoord voor toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de gateway niet werkt?
U kunt de WiFi beveiligingsinstellingen van de gateway gebruiken, aangezien deze ook dienen als inloggegevens voor de webgebaseerde opstartpagina.
Welke URL moet ik gebruiken om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys X-series Gateway?
Voor toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de router voert u http://192.168.1.1 in de adresbalk van uw webbrowser in.
Welke browsers worden ondersteund om toegang te krijgen tot de Linksys X-series Gateway webgebaseerde opstartpagina?
Het ondersteunt Internet Explorer® 7, Safari® 4, Firefox® 3, Google Chrome® of hoger.
Werkt deze modem op Annex B?
Nee, de modemfunctie van de Linksys X-series Gateway ondersteunt alleen Annex A verbinding. Als u een Annex B verbinding heeft, kunt u de gateway in router modus gebruiken met een aparte modem.
Ik heb al een modem, hoe kan ik de Linksys X-series Gateway in mijn netwerk gebruiken?
Om de Linksys X-series Gateway te gebruiken, sluit u de ethernetkabel van de door uw ISP geleverde modem aan en verbindt u het andere uiteinde met de kabelpoort aan de achterkant van uw Linksys X-series Gateway.
Welke soorten internetverbindingen ondersteunt de routerfunctie van de gateway?
Het ondersteunt zes soorten internetverbindingen

DHCP
Statische IP
Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE)
Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)
L2TP
Telstra kabel
Welke WiFi-banden ondersteunt de gateway?
De gateway ondersteunt 2.4 GHz.

De Linksys X3500 ondersteunt zowel
2,4 GHz en 5 GHz banden.
Welke WiFi-beveiligingsmodi ondersteunt de Linksys X-series Gateway?
De Linksys X-series Gateway ondersteunt de volgende beveiligingsmodi:

WPA2 gemengde modus
WPA2 Persoonlijk
WPA Persoonlijk
WPA2/WPA Enterprise gemengde modus
WPA2 Enterprise
WPA Enterprise
WEP (128 en 64 bits)
Wat moet ik doen als het aan/uit-lampje op mijn Linksys X-serie gateway knippert?
Wanneer het aan/uit-lampje op uw Linksys gateway knippert, geeft dit aan dat de firmware corrupt is. Om dit op te lossen moet u de firmware van uw apparaat downloaden en bijwerken.
Kan ik mijn Linksys X-series Gateway aan de muur bevestigen?
Ja. De Linksys X-series Gateways hebben twee sleuven voor wandmontage aan de onderkant.
Wat moet ik doen wanneer ik moeilijkheden ondervind om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina van de gateway?
Dit probleem kan ontstaan doordat de computer een onjuist IP-adres krijgt en de verbinding met de gateway niet goed tot stand komt.