De Linksys RE2000 instellen via de installatie hulpprogramma

De Linksys Selectable Dual-Band Wireless-N Range Extender RE2000 kan worden ingesteld via handmatige configuratie of met behulp van de meegeleverde installatie cd-rom.  Dit artikel zal u begeleiden bij het instellen van uw range extender met behulp van de CD.  Als u niet kunt installeren met behulp van de CD, kunt u de instellings-software downloaden van de RE2000 product pagina.

Voordat u begint met de installatie, zorg ervoor dat u over het volgende beschikt:

• Actieve 2,4 GHz of 5 GHz draadloze netwerkverbinding

• De RE2000 kan detecteren en werken met een 2,4-GHz of 5 GHz netwerk.

• Draadloze Netwerk Naam (SSID)

• Als u een dual-band router heeft, zorg ervoor dat de netwerk naam van uw 2.4 GHz netwerk anders is dan die van de 5 GHz.

• Wachtwoord en Beveiligingssleutel

• Voor betere verbinding en prestaties, is het aanbevolen om de volgende beveiligingstypen te gebruiken:  Wi-Fi Protected Access (WPA)2/WPA Mixed Mode, WPA2 Personal en WPA Personal.

OPMERKING:  De SSID en beveiligingsleutel zijn uw draadloze netwerk instellingen.  Als u deze instellingen niet heeft, neem dan contact op met de fabrikant van uw router voor hulp bij het krijgen van deze instellingen.  Als u een Linksys Router gebruikt, klik dan hier om meer te leren over hoe u uw draadloze instellingen kunt controleren met behulp van de webgebaseerde startpagina.  Als u de Linksys Connect software gebruikt om de instellingen te controleren, klik dan hier.

SNELLE TIP:  Als u al geprobeerd heeft de range extender te installeren en een fout is opgetreden, moet u wellicht de RE2000 opnieuw instellen voordat u verdergaat met de volgende stappen:

Stap 1:
Plaats de RE2000 installatie-cd in uw optische station (cd / dvd-rom)-station.  Wanneer AutoPlay venster verschijnt, klik op Setup your Linksys Range Extender (Uw Linksys Range Extender installeren).

OPMERKING:  Als u AutoPlay venster niet ziet, ga naar het lokale stuurprogramma van uw computer en dubbelklik op het pictogram om verder te gaan.

Stap 2:
Wanneer End-User License Agreement (Licentieovereenkomst voor eindgebruikers) verschijnt, vink I have read and accept the License Terms for using this software (Ik heb de licentieovereenkomst gelezen voor het gebruik van deze software en ga ermee akkoord) aan klik daarna op Next (Volgende) om door te gaan.

Stap 3:
Wacht terwijl de software de draadloze verbinding aan het voorbereiden is met uw router en range extender.

Stap 4:
Zodra uw draadloze verbinding is gedetecteerd, steek uw range extender in het stopcontact en klik op Next (Volgende).

OPMERKING:  De software zal dan zoeken naar uw range extender en zal proberen om verbinding te maken met uw draadloze netwerk.

SNELLE TIP:  Om ervoor te zorgen dat uw range extender gemakkelijk wordt gedetecteerd, zorg ervoor de extender in de nabijheid van de router is op het moment van installatie.

Zodra de software verbinding met uw RE2000 maakt, zal het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken.

Stap 5:
Selecteer de Wireless Network Name (SSID) (Draadloze Netwerk Naam (SSID)) van uw router en klik op Next (Volgende).

OPMERKING:  Als uw netwerk verborgen is, klik op My network is hidden (Mijn netwerk is verborgen) om handmatig uw draadloze netwerk instellingen in te typen.  Klik op OK en ga verder met Stap 7.

Stap 6:
Typ uw draadloze netwerk wachtwoord in als er een is en klik dan op OK.

OPMERKING:  WPA sleutels zijn hoofdlettergevoelig (abc verschilt van ABC).  WEP sleutels zijn hexadecimale (0-9 en a-f) tekens en zijn niet hoofdlettergevoelig.

Een scherm zal weergeven dat uw range extender wordt geïnstalleerd.

Stap 7:
U krijgt de gelegenheid om uw range extender over te brengen naar uw gewenste locatie.  Volg de instructies in de instellingenpagina en klik daarna op Next (Volgende).

OPMERKING:  De software zal de verbinding van uw range extender naar de draadloze netwerk controleren.

Stap 8:
Een venster zal verschijnen om u te informeren dat uw range extender met succes is geïnstalleerd.  Klik Close (Sluiten)om het proces te beëindigen.

OPMERKING:  Wanneer u uw draadloze netwerkverbinding controleert, zult u de naam van de range extender niet meer zien.  In plaats daarvan zal het weergeven dat u verbonden bent met uw router.