Lijst met veelvoorkomende routerproblemen

Wat zijn de meest voorkomende problemen ondervonden met Linksys Smart Wi-Fi Routers en Linksys Wi-Fi Routers?

De meeste problemen met Linksys Routers kunt u snel en gemakkelijk oplossen door het apparaat te powercycle (Aan en uit zetten).  Om dit te doen, zet u de router UIT, haalt u de stekker uit het stopcontact en wacht u 10 seconden voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt

Als het probleem zich nog steeds voordoet nadat u het apparaat heeft uit- en weer ingeschakeld, kunt u de onderstaande oplossingen uitproberen:

Dropping / Intermitterende draadloze connectiviteit
Trage downloads
Trage upload
De draadloze instellingen van de router vergeten
Geen toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de router

Dropping / Intermitterende draadloze connectiviteit

Er zijn vier factoren die bijdragen aan waarom de draadloze verbinding tussen uw Linksys-router en uw apparaat intermitterend is en hapert:

• Maximale transmissie-eenheid grootte
  • Frequentie interferentie van andere draadloze apparaten
  • Lage signaal kwaliteit ontvangen van uw draadloze router
  • Verouderde router firmware
Frequente draadloze ontkoppelingen kan worden opgelost door het volgende te doen:

• De grootte van de maximale transmissie-eenheid aanpassen
  • Het verminderen van draadloze interferentie
  • De draadloze instellingen van de router aanpassen
  • De firmware van de router actualiseren
Voor meer informatie om deze issues op te lossen klik hier.

Trage downloads

Een langzamere downloadsnelheid dan gebruikelijk kan te wijten zijn aan de IPv6-functie op uw computer.  Een van de mogelijke oplossingen is het uitschakelen van IPv6.  Raadpleeg de technische ondersteuning van het besturingssysteem van uw computer voor instructies voor het uitschakelen van IPv6 op uw computer.

Waarom dit werkt:  De trage downloadsnelheid wordt veroorzaakd door het gebruik van IPv4 als standaardprotocol in uw netwerk.  De tragere overdracht van gegevens vindt zijn oorsprong in de "omzetting" van de gegevens in een IPv6 compatibele vorm.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, kunt u ook de volgende tips voor probleemoplossing proberen:

• Probeer de oorzaak van het probleem te isoleren door na te gaan of uw andere computers dezelfde downloadsnelheid hebben.
  • Controleer of uw computer even snel download als u de computer met een kabel op de modem aansluit.
  • Als de voorgestelde oplossingen geen invloed hebben op de downloadsnelheid, doe dan het volgende in de aangegeven volgorde:
  1. Voer een firmware-upgrade uit.  Voor instructies klik hier als u gebruik maakt van een Linksys Wi-Fi Router.  Voor Linksys Smart Wi-Fi router klik hier.
  2. Reset de router door de Reset knop ingedrukt te houden gedurende 10 seconden met een pen of een puntig object.
  3. Configureer de router opnieuw met behulp van uw ISP-aansluiting:
Trage upload

Linksys Smart Wi-Fi Routers en Linksys Wi-Fi Routers staan bekend om hun hoge upload- en downloadsnelheden, dus als de uploadsnelheid terugloopt, moet u wellicht Quality of Service (QoS) voor uw router instellen.  Dit betekent dat u de prioriteiten van uw netwerkverkeer regelt en er zo voor zorgt dat de belangrijkste gegevens voorrang krijgen.

Klik hier voor meer informatie over hoe u QoS kunt het instellen.

Geen toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de router

Om verbinding te maken met het draadloos netwerk, moet u de draadloze instellingen weten.  Deze instellingen hebben betrekking op de naam van het draadloos netwerk (SSID) en het draadloze / wachtzin wachtwoord.  Om de draadloze instellingen te controleren, klikt u hier.  Het is ook aanbevolen om uw draadloze instellingen op een stuk papier te noteren dit dient als snelle verwijzing in het geval u het vergeten bent.

Geen toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de router

De webgebaseerde opstartpagina van de Linksys-router kan worden benaderd via een bekabelde of draadloze computer.  Typ daarvoor het standaard IP-adres van de router, "192.168.1.1", in de adresbalk van uw webbrowser.  Er verschijnt een venster waarin u uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren.  U kunt het veld voor de gebruikersnaam leeg laten en het wachtwoord is admin.

Het kan echter voorkomen dat u de webgebaseerde opstartpagina van de router niet kunt openen, bijvoorbeeld omdat:

• Het IP-adres van de router is gewijzigd
  • Het wachtwoord van de router is gewijzigd
  • De firmware van de router moet worden geactualiseerd
  • Er is geen netwerkverbinding met de router
  • De firewall van de computer kan de verbinding blokkeren