Overzicht van het Network Map Tool in Linksys Smart Wi-Fi Router

Met Network Map Tool van uw Linksys Smart Wi-Fi Router kunt u connectiviteit op uw apparaten op het netwerk beheren en controleren.  Op deze pagina, zult u de apparaten die zijn aangesloten op de router, zien, of ze nu online of offline.  Ook heeft u de optie om apparaten met behulp van CONNECTION TYPE (Verbindings-type) of DEVICE TYPE (Apparaat type) bekijken.

SNELLE TIP:  Online betekent dat het apparaat AAN staat en momenteel is verbonden met het netwerk.  Offline betekent dat het apparaat UIT staat en niet is aangesloten op de router.  Apparaten die eerder waren aangesloten op de router zullen nog steeds te zien zijn in de Network Map zelfs wanneer ze UIT staan.  Als uw router dit ondersteunt, kunt u ofwel klikken op het pictogram Clear Network Map User-added image (Wis netwerk folder) of het pictogram Refresh User-added image (Vernieuwen) om de lijst van status en apparaten te actualiseren.  Door op Clear Network Map (Wis netwerk folder) te klikken zal de router opnieuw worden opgestart om de instellingen toe te passen.

Om de Netwerk folder te lokaliseren, open de webgebaseerde opstartpagina van uw router.  Onder Smart Wi-Fi Tools, klik op Network Map.  Er zijn twee (2) categorieën in de sectie Netwerk folder:  My Network (Mijn Netwerk) en Guest Network (Gastwerk).

User-added image

Door te klikken op het vervolgkeuzemenu van Filter map, kunt u de apparaten bekijken in een groep.  Hieronder worden de categorieën weergegeven.

Type apparaat categorieën:

•  - Computer
  •  - Mobiele apparaat
  •  - Printer
  •    - Andere apparaten

Verbinding Type categorieën:

•  - Local Area Netwerk / Bekabelde apparaten
  •  - Draadloze apparaten aangesloten op de 2.4 GHz frequentie
  •  - Draadloze apparaten aangesloten op de 5 GHz frequenctie
  • User-added image - Offline apparaten

SNELLE TIP:   De oudere Linksys Smart Wi-Fi Routers hebben Device List Tool in plaats van de Network Map Tool.   Voor informatie over deze functie, klikt u hier.

Door te klikken op een naam van het apparaat in de folder en vervolgens klikken op Device Info (Apparaat informatie) toont gegevens zoals de naam, fabrikant, model, OS, IP-en MAC-adressen.

Voor meer informatie over het wijzigen van de naam of het pictogram voor een apparaat, klikt u hier.

OPMERKING:  Switches en andere passieve apparaten zijn niet verplicht om te worden gedetecteerd in de Network Map.

Monitoring van uw netwerk internetgebruik

Met de sectie Internet usage (Internetgebruik) van de Network Map Tool kunt u de internet bandbreedte die uw aangesloten apparaten gebruiken, controleren.  Om deze sectie te bekijken klik op de knop User-added image (Internetgebruik).

OPMERKING:  Internet usage (Internetgebruik) knop is beschikbaar op routers die deze optie ondersteunen.

De volgende zijn de weergave-opties voor deze sectie:

• Total Bandwidth (Totale bandbreedte) – Geeft de totale gegevensoverdracht snelheid of bandbreedte verbruik van de aangesloten apparaten weer.
  • Transmit – Geeft de hoeveelheid gegevens weer die is geüpload.
  • Receive – Geeft de hoeveelheid gegevens weer die zijn gedownload.
OPMERKING:   Bijvoorbeeld, de afbeelding hieronder laat zien dat de Linksys-iPhone-apparaat 1.23Mbps heeft verbruikt van de totale bandbreedte.

Het toevoegen van meer apparaten op uw netwerk

Als u meer apparaten wilt verbinden, klikt u op de knop (Apparaten toevoegen) en selecteert u vervolgens het type apparaat dat u wilt toevoegen:

•   – Selecteer deze optie als u een computer of laptop die u draadloos wilt aansluiten.  Om meer te leren over deze procedure, klikt u hier

•  – Deze optie is voor een apparaat dat Wi-Fi Protected Setup ™ (WPS) gebruikt voor een draadloze verbinding.   Als uw apparaat een WPS-logo erop heeft staan, dan ondersteunt het WPS-verbindingen.  Als u deze functie wilt gebruiken, klikt u hier voor instructies.

•   (Andere) – Selecteer deze optie als u een draadloos apparaat zoals een camera, smartphone, gaming console, draadloze printer, of elk ander apparaat dat draadloos aangesloten kan op een router.  Om te beginnen met het aansluiten van draadloze apparaten op uw router, klikt u hier voor de stapsgewijze instructie.

•   – Kies deze optie als u een standaard USB-printer wilt aansluiten op uw netwerk zodat uw cliënten deze kunnen delen.  De printer moet zijn aangesloten op de USB-poort van de router met behulp van een USB-kabel.
OPMERKING:  Als uw printer over draadloze functies beschikt, kunt u deze aansluiten als een draadloze client met behulp van de opties Other (Ander) of WPS.  Klik hier voor instructies over hoe u een USB-printer kunt aansluiten op een Mac®, en klik hier voor Windows computer.

SNELLE TIP:  U kunt ook apparaten die in de Network Map tool zijn hernoemen en verwijderen.  Voor meer informatie over het beheren van uw apparaten met de Network Map Tool, klikt u hier.

Uw gastnetwerk inschakelen

Als u tijdelijk verbinding wilt maken van een gast apparaat, kunt u het Guest Access Tool gebruiken.  Het geeft uw gasten toegang tot het internet bij u thuis, maar hebben geen toegang tot gedeelde apparaten zoals printers en gedeelde stations.  Voor een overzicht van deze tool, klikt u hier.