Uitschakelen van SSID Broadcast op een Linksys router

Een Service Set Identifier (SSID) is de naam van het draadloos netwerk uitgezonden door een Linksys router. Wanneer een draadloos apparaat zoekt in een gebied voor draadloze netwerken het detecteert de SSID om te kunnen koppelen aan de router. SSID Broadcast (SSID uitzenden) is echter standaard ingeschakelden, u kunt ook kiezen om deze uit te schakelen.

Het inactiveren van SSID Broadcast (SSID uitzenden) is een manier om uw draadloze netwerk te beveiligen. Met deze procedure worden andere gebruikers verhinderd uw SSID of uw draadloze netwerknaam te detecteren, als zij proberen beschikbare draadloze netwerken in uw gebied te zien.
Om de SSID Broadcast van uw Linksys router uit te schakelen, volg de onderstaande stappen:

Stap 1:
Open de webgebaseerde opstartpagina van de router.

Stap 2:
Klik op Wireless (Draadloos) en zoek naar Wireless SSID Broadcast en selecteer Disable (Uitschakelen).

null

OPMERKING: Als de Configuration View is ingesteld op Wi-Fi Protected Setup™, selecteer Manual (Handmatig) en selecteer Disabled (Uitgeschakeld) voor SSID Broadcast.

SNELLE TIP: Als u een dual-band Wireless-N router heeft, moet u beide frequenties uitschakelen of u kunt één (1) op Enabled (Ingeschakeld) houden.

OPMERKING: Als u de onderstaande prompt krijgt klik op OK.

null

Stap 3:
Klik op  (Instellingen opslaan).

OPMERKING: Voor informatie over hoe u verbinding kunt maken met een draadloos met SSID broadcast uitgeschakeld, klik
hier. Als u de SSID broadcast van uw Linksys router wilt inschakelen, herhaal de stappen 1-2 en selecteer Enabled (Inschakelen) en klik vervolgens op Save Settings (Instellingen opslaan).

SSID Broadcasting uitschakelen op een Linksys Smart Wi-Fi Router

De Linksys Smart Wi-Fi Router heeft geen optie om SSID Broadcasting uit te schakelen. Voor meer informatie over het uitschakelen van SSID Broadcasting op een Linksys Smart Wi-Fi Router klik hier