De verbinding van de bekabelde computer met de router controleren

Een manier om er zeker van te zijn dat uw bekabelde computer op de juiste manier met uw router is verbonden, is door de fysieke verbinding te controleren. U kunt ook de netwerkactiviteit tussen de router en de computer controleren.

Om te controleren of uw computer op de juiste manier met de Linksys router verbonden is dient u vier stappen uit te voeren:

i. De fysieke verbindingen van de router controleren

Zorg ervoor dat de computer is aangesloten op één van de vier ethernetpoorten van de router en dat de modem via werkkabels moet worden aangesloten op de internet poort.

De verbinding van de Mac-computer met de router controleren

ii. De lampjes controleren

De lampjes van de Linksys router geven de status van de verbinding van de router aan. Nadat u de breedbandmodem en de computer op de router heeft aangesloten, controleert u of de lampjes goed branden.

De LED's van de router controleren

iii. Het IP-adres van de PC controleren

Het IP-adres van de computer toont aan of de computer correct met de router is verbonden.

iv. Het pingen van de router

Via een Ping test controleert u de communicatie tussen de computer en de router. De computer stuurt pakketten naar de router. De router stuurt vervolgens antwoorden terug en bevestigt zo de verbinding.

De Linksys router pingen

Meer informatie:

Beperkte of geen connectiviteitswaarschuwing op een Windows-computer