Problemen oplossen bij het verbinden met uw draadloze netwerk

Het delen van internetverbindingen tussen computers wordt mogelijk gemaakt met behulp van uw draadloze router. Hiermee kunnen ook andere draadloze apparaten zoals tablet-pc's, gameconsoles en zelfs smartphones verbinding maken met het draadloze netwerk en internet.

Als u problemen heeft met het aansluiten op het netwerk, kunt u de volgende tips voor betere verbinding proberen:

• Als de computer geen signaal detecteert of een draadloos netwerk niet ziet, controleer of de draadloze mogelijkheden van uw laptop zijn ingeschakeld.  Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw laptop of neem contact op met de fabrikant van uw laptop voor hulp bij het inschakelen van de draadloze mogelijkheden. ​
  • Als de computer het signaal van uw router niet detecteert, zorg ervoor dat de draadloze computer ongeveer 91 cm tot 3 m uit de buurt van de router is geplaatst wanneer u probeert verbinding te maken met uw draadloos netwerk.
  • U kunt ook het draadloze kanaal van de router wijzigen.
  • Als u een Linksys draadloze adapter gebruikt, controleer of het correct functioneert.  U kunt ook controleren voor uw draadloze hulpprogramma's, als er twee (2) hulpprogramma's zijn geïnstalleerd, schakel één van hen uit.  U kunt ook een andere computer gebruiken om het probleem te isoleren.
  • Als uw computer eerder op een draadloos netwerk was aangesloten, kan het voor een goede werking van de bekabelde verbinding nodig zijn alle draadloze voorzieningen uit te schakelen en de lokale netwerkverbinding in te schakelen.
  • U kunt ook de draadloze instellingen, IP-adres controleren of proberen om de router te pingen als u nog steeds moeilijkheden ondervindt bij het aansluiten op het draadloos netwerk.  Voor meer probleemoplossing tips, klikt u hier
  • Als al uw apparaten de naam van het draadloze netwerk niet zien, controleer of de SSID Broadcast-functie van de router is ingeschakeld.  Voor meer informatie over hoe dit te controleren, open de webgebaseerde opstartpagina van de router, klik op Wireless > Manual (Draadloos > Handmatig) en zorg dan dat het selectievakje Enabled (Ingeschakeld) van SSID-Broadcast is ingeschakeld.
  • Het Guest network (Gastnetwerk) is een functie van de Linksys Smart Wi-Fi en Linksys Wi-Fi Routers dat aparte netwerken voor gasten aangemaakt.  Dit beveiligd netwerk biedt internet toegang tot de draadloze apparaten voor uw gasten.  De SSID van het gast netwerk is dezelfde als die van het 2.4 GHz Naam van draadloos netwerk (SSID) echter, gevolgd door een achtervoegsel –Guest.
OPMERKING:  Het is een totaal ander netwerk met een ander wachtwoord dan het netwerk, wat betekent dat apparaten die op het gastnetwerk zijn aangesloten geen bestanden en printers kunnen delen die op het hoofdnetwerk zijn aangesloten.
  • Als u problemen ondervindt bij het aansluiten op uw thuisnetwerk, controleer dan de draadloze instellingen van uw router en zorg ervoor dat het overeenkomt met de instellingen op uw computer.
OPMERKING:  Klik hier voor meer informatie over het controleren van de draadloze instellingen van uw Linksys Wireless-N Router.

Elimineren dode hoeken en verhoog effectief het bereik van uw Wireless-N router.  Optimale draadloze connectiviteit op uw Internet-ready draadloze apparaten hebben door het installeren van de Linksys range extender of powerline adapters.  Om meer te weten te komen over deze producten, klik op onderstaande links:

Range Extenders
Powerline Adapters

Om de nieuwste netwerkproducten van Linksys Store te krijgen, klik hier.