Uw Nintendo Wii™ verbinden met het internet

Het verbinden van uw Nintendo Wii™ met het internet stelt u in staat met andere online spelers te spelen en toegang te krijgen tot online diensten zoals Nintendo eShop.

Voor u begint dient u onderstaande punten in acht te nemen:

• Zorg ervoor dat uw router verbonden is met het internet en dat SSID broadcast staat Ingeschakeld.  U dient ook de wachtzin van uw draadloze netwerk te noteren.  Voor instructies over het achterhalen van de draadloze instellingen van uw router, klik hier.
  • Controleer de netwerkmodus van uw router.  De Nintendo Wii™ is alleen compatibel met de Mixed B/G of Wireless-B only netwerkmodi.  Als uw draadloze netwerk niet gedetecteerd wordt door uw spelcomputer, dient u wellicht de netwerkmodus te wijzigen.
Uw Nintendo Wii™ verbinden met een draadloos netwerk

Stap 1:
Selecteer het Wii pictogram in het Wii™ menu.

OPMERKING:  Gebruik de afstandsbediening van de Wii™ om door het Wii™ menu en de instellingen te bladeren.

Stap 2:
Selecteer Wii Settings (Wii instellingen).

Stap 3:
Selecteer de rechterpijl en vervolgens de Internet-knop.

Stap 4:
Selecteer Connection Settings (Verbindingsinstellingen).

Stap 5:
Selecteer één van de lege verbindingen.

OPMERKING:  Als alle verbindingen in gebruik zijn, selecteer dan één van deze verbindingen en selecteer Clear Settings > Yes (Instellingen verwijderen > Ja)

Stap 6:
Selecteer Wireless Connection > Search for an Access Point (Draadloze verbinding > Zoek een Access Point).

Stap 7:
Selecteer uw wireless network name (SSID) (Draadloze netwerknaam (SSID)) uit de lijst.  Als uw netwerk beveiligd is, voer dan de wachtzin van uw draadloze netwerk in en kies Ok.

OPMERKING:  WPA-sleutels zijn hoofdlettergevoelig (abc is niet hetzelfde als ABC).  WEP-sleutels zijn hexadecimale (0-9 en a-f) tekens en zijn niet hoofdlettergevoelig.

Stap 8:
Sla uw instellingen op en kies Yes (Ja).  De Wii™ voert nu een verbindingstest uit.  Als de verbindingstest succesvol is, zou u nu verbinding met het internet moeten hebben.

Als u geen verbinding kunt krijgen, controleer dan nogmaals uw internetverbinding, uw SSID en de wachtzin.

Uw netwerk uitbreiden

Uw router heeft de mogelijkheid om meerdere apparaten, zoals smartphones, game consoles en printers, met het netwerk te verbinden.  Als u een groot huis hebt met apparaten die hoge draadloze snelheden en een groot bereik vereisen, kunt u ook het bereik van uw draadloze netwerk uitbreiden door het gebruik van netwerkapparaten van Linksys zoals Powerline adapters.