Controleren of de router goed werkt wanneer deze is aangesloten op een switch

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kan nagaan of uw router goed werkt eens hij is verbonden met een switch.  Zorg ervoor dat de switch verbonden is met de router alvorens na te gaan of de router correct werkt.  Om meer te weten over het verbinden van de switch met de router, klikt u hier.

Volg onderstaande richtlijnen om te bepalen of uw Linksys-router goed werkt wanneer hij is aangesloten op een switch.

Controleer de LED-statuslampjes

Controleer dat de LED's op de switch branden en dat ze overeenkomen met de poort waarop de router is aangesloten.  Klik hier voor meer informatie over LED-statuslampjes voor poorten.

Controleer het IP-adres van de aangesloten computer(s)

Controleer dat de computer die op de switch is aangesloten een IP-adres krijgt toegewezen van de router of de DHCP-server.

Zorg ervoor dat alle computers verbonden met de switch tot hetzelfde netwerk behoren

Het IP-adres van elke computer in één enkel netwerk, wordt toegewezen door de router.  Als er derhalve meerdere computers zijn aangesloten op een switch die op zijn beurt is aangesloten op een router, moeten deze deel uitmaken van één netwerk.  Probeer één computer te pingen met een andere computer in het netwerk om te controleren of de router werkt.  De actie moet lukken als de router goed werkt.  De firewall van uw computer moet ook uitgeschakeld zijn.  Klik hier voor meer informatie over het controleren van de connectiviteit van de computer met de router.

BELANGRIJK:  Linksys-switchmodellen EZXS16W, EZXS88W, EZXS55W, EG008W, EG005W, SE1500, SE2500 en SE2800 zijn niet-manageable switches.  Dit betekent dat deze modellen deel uitmaken van de Plug and Play-categorie en u deze niet hoeft te configureren voordat u ze kunt gebruiken.  Er is geen firmware-update vereist voor genoemde modellen.

Gerelateerd artikel:

Uw switch koppelen aan een andere switch