De WiFi-instellingen van de Linksys WiFi Router wijzigen met uw Android-apparaat

Door de WiFi-instellingen van uw Linksys WiFi Router te personaliseren, kunt u het aantal internetgebruikers in uw netwerk beperken. Met uw Android™-apparaat kunt u inloggen op de klassieke web-based installatiepagina van de router om de WiFi-naam en het wachtwoord te wijzigen.

Voordat u begint:

• Zorg ervoor dat uw Android-apparaat draadloos is verbonden met uw Linksys Wi-Fi Router.
  • De webgebaseerde opstartpagina's verschillen, afhankelijk van het model van uw Linksys WiFi Router. De onderstaande voorbeelden zijn afkomstig van de webgebaseerde opstartpagina van een Linksys E1000.

1. Op uw Android™ smartphone open een browser.

2. Voer het IP-adres van uw router in in de adresbalk en tik op Go (Ga). Het standaard IP-adres van de Linksys WiFi routers is 192.168.1.1.

3. Voer in uw inloggevens en tikt u op Sign in (Inloggen). Het standaard wachtwoord van uw Linksys WiFi router is admin en het heeft geen gebruikersnaam. Echter, als u het router wachtwoord heeft gewijzigd, gebruik dan dat in plaats daarvan.

User-added image

Als u uw wachtwoord vergeten of kwijt bent, wordt het aangeraden uw router te resetten. Echter, het resetten van de router zal de huidige instellingen verwijderen.

4. Tik op het tabblad Wireless > Basic Wireless Settings (Draadloos > Basis draadloze instellingen) en selecteer voor Configuration View (Configuratieweergave) het selectievakje Manual (Handmatig).

User-added image

5. In de veld Network Name (SSID) (Netwerknaam (SSID)) voert u de nieuwe naam van het netwerk in en tik vervolgens op Save Settings (Instellingen opslaan).

User-added image

6. Ga naar de sub-tab Wireless Security (Draadloze beveiliging) en selecteer uw gewenste Security Mode (Beveiliging modus). WPA2 Personal wordt gebruikt in het onderstaande voorbeeld.

User-added image

7. Voer in het wachtwoord van uw Wi-Fi in het veld Passphrase (Wachtzin) en tik op Save Settings (Instellingen opslaan) om de wijzigen toe te passen.

User-added image

Uw Android-apparaat wordt losgekoppeld van het vorige WiFi-netwerk. Zoek uw nieuwe WiFi-naam op in de lijst met netwerken en maak verbinding met uw nieuwe wachtwoordzin.

Meer informatie:

Uw Android-apparaat verbinden met de WiFi
Draadloze computers verbinden met uw WiFi