De Linksys Smart Wi-Fi router EA2700 leren kennen

Wat is de Linksys Smart Wi-Fi router, EA2700?

De Linksys Smart Wi-Fi router N600 Network Manager, EA2700 is één van de nieuwste innovaties van de Wireless-N technologie.  De router heeft de volgende hoofdkenmerken:

• Het is compatibel met de nieuwste versie van Linksys Smart Wi-Fi voor eenvoudige installatie en netwerk-management.
  • Simultane broadcast van 2,4 GHz en 5 GHz.
OPMERKING:  Om er zeker van te zijn dat uw router een draadloos signaal voor uw netwerk uitzendt, controleert u of de naam van het draadloos netwerk (SSID) in de lijst met beschikbare netwerken voorkomt.  U kunt ook de naam van het draadloos netwerk en het wachtwoord van de router wijzigen naar uw persoonlijke voorkeuren.  Klik hier voor meer informatie.

• De nieuwe functie Guest Access (Gasttoegang) maakt het delen van internettoegang met andere draadloze apparaten mogelijk terwijl de maximale beveiliging van uw thuisnetwerk wordt gewaarborgd.  Het geeft u de mogelijkheid internettoegang te verlenen aan 50 gasten.
  • Vier (4) Gigabit Ethernetpoorten op de achterkant van de router die snellere data-overdracht verschaffen in uw bedrade netwerk.
  • Compatibel met draadloze A-, B-, G- en N-netwerkapparaten.
Voor meer draadloze bandbreedte kan de router twee (2) gelijktijdige maar toch afzonderlijke Wireless-N-netwerken aanmaken, één (1) met de 5 GHz-radiofrequentieband en één (1) met de 2,4 GHz-band.  U kunt bijvoorbeeld het Wireless-N 2,4 GHz-netwerk gebruiken om te surfen, e-mailen en afdrukken terwijl u het minder drukke Wireless-N 5 GHz-netwerk gratis houdt voor tijdgevoelig verkeer zoals Voice over IP (VoIP) -gesprekken, online gaming, en high-definition video.

OPMERKING:  Bezoek de Linksys ondersteuningspagina
om meer artikelen over probleemoplossing, downloadbare gebruikershandleidingen of firmware-updates en andere ondersteuningsinformatie met betrekking tot dit product te lezen.

Bovenkant
Achterkant
Onderkant
Minimale systeemvereisten

Bovenkant

User-added image

Achterkant

User-added image

Ethernet 1, 2, 3, 4 (Geel en groen) - Deze Ethernet-poorten verbinden de router met computers en andere Ethernet-netwerkapparaten op uw bekabelde netwerk met behulp van Ethernet-kabels.  Het gele lampje knippert om netwerkactiviteit via die poort aan te geven.  Het groene lampje gaat AAN als de lokale netwerkpoort is aangesloten op een 10/100/1000 poort.

Internet (Geel en groen) - Via een Ethernet-kabel verbindt de internetpoort de router met uw modem.

Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) - Als u cliëntapparaten heeft, zoals draadloze printers, die Wi-Fi Protected Setup™ ondersteunen, kunt u op de WPS-knop drukken om automatisch draadloze beveiliging voor uw draadloze netwerk te configureren.  Klik hier om te weten hoe u apparaten verbindt met de WPS-functie.

Voedingsindicatielampje - Blijft constant branden wanneer de stroom is aangesloten en wanneer een succesvolle WPS-verbinding tot stand is gebracht.  Het knippert langzaam tijdens het opstarten, firmware-upgrades en tijdens een WPS-verbinding.  Het knippert snel wanneer er een fout optreedt tijdens het WPS-proces.

Voeding - Op de voedingspoort wordt de meegeleverde voedingsadapter aangesloten.

Onderkant

Reset - Met deze knop kunt u de fabrieksinstellingen van de router herstellen.  Om dit te doen, houdt u de Reset-knop aan de achterkant van uw router 10 seconden ingedrukt.  U kunt ook inloggen op de webgebaseerde opstartpagina van uw router en vervolgens klikken op Administration > Factory Defaults > Restore Factory Defaults (Beheer > Fabrieksinstellingen > Fabrieksinstellingen herstellen).

User-added image

Minimale systeemvereisten

Web Browser

• Internet Explorer 8
  • Safari® 5
  • Mozilla Firefox 8
  • Google Chrome 10
​Besturingssysteem

Windows (Voor printerhulpprogramma)

• Windows XP SP 3
  • Windows Vista SP 1 of hoger
  • Windows 7
  • Windows 8
  • Windows 8.1
  • Windows 10
Mac OS X® (Voor printerhulpprogramma)

• OS X Tiger 10.4.11
  • OS X Leopard 10.5.8
  • OS X Snow Leopard 10.6.1
  • OS X Lion 10.7
  • OS X Mountain Lion 10.8
  • OS X Mavericks 10.9
Nadat u de Linksys Smart Wi-Fi Router, EA2700 en zijn functies hebt leren kennen, kunt u nu de router instellen.  Klik op de onderstaande links om te leren hoe:

Verschillende manieren om uw Linksys draadloze router te installeren
Uw Linksys Smart Wi-Fi router met kabelinternet instellen met behulp van Linksys Smart Wi-Fi
Uw Linksys-router instellen met een statisch IP-account via de Linksys cloud account