Onderbroken WiFi-verbinding met een Linksys-router

Frequente WiFi-onderbreking kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals:

WiFi-interferentie binnen het netwerk.
WiFi-instellingen van de Linksys router staan nog op standaard.
De firmware is corrupt.

Voordat u de instructies in dit artikel volgt, controleer eerst of uw WiFi-computers een stabiele verbinding hebben wanneer ze verbonden zijn met andere WiFi-hotspots.
Draadloze interferentie verminderen

Als de verbinding met WiFi regelmatig wordt verbroken, controleer dan de volgende factoren:

2.4 GHz interferentie: Het kan zijn dat uw router op dezelfde frequentie functioneert als uw draadloze telefoonsysteem of andere apparatuur in de buurt. Probeer het kanaal van uw router te veranderen in 1 of 11 en start de computers opnieuw op.
Fysieke Obstructies: Uw router of draadloze computers kunnen connectiviteit verliezen door fysieke hindernissen, zoals muren en vloeren. Probeer door de apparatuur van plaats te veranderen een betere verbinding te vinden.
Plaatsing van de router: Linksys raadt u aan de router zo hoog mogelijk boven de grond te plaatsen. Als u de router op een hoger gelegen plaats zet, zorg er dan voor dat er een afstand van minstens 60 cm bestaat tussen de antenne punten van de router en het plafond en de muren. Als uw signaal door meerdere vloeren heen gaan, plaats de router dan op de bovenste verdieping op een zo hoog mogelijke plek.
Omgeving: Houd de router op afstand van grote metalen voorwerpen en waterhoudende objecten (aquaria, badkamers) en van iedere andere elektrische apparatuur zoals televisietoestellen, magnetrons, radio’s, etc.

Om verder te worden begeleid op factoren zoals fysieke obstakels, routerlocatie en interferenties.

WiFi-instellingen van de router aanpassen

Standaard WiFi-instellingen op de Linksys-router kunnen conflicten veroorzaken met andere Linksys-routers binnen uw netwerkbereik. Linksys raadt u aan de SSID (netwerknaam) en het Wireless Channel (Draadloze kanaal) van uw router te wijzigen. Schakel indien mogelijk ook de Wireless Security (draadloze beveiliging) van uw router in.

Om de SSID van de router of de WiFi-naam.
Om het kanaal van de router wijzigen.
Om de draadloze beveiliging op de router te activeren.

De firmware upgraden

Als de WiFi-verbinding onstabiel blijft na het uitvoeren van de bovenstaande stappen, upgrade dan de firmware van de router. Klik op de onderstaande links om te weten hoe:

Handmatig upgraden van de firmware van uw Linksys Wi-Fi Router
De firmware van een Linksys Smart Wi-Fi router handmatig upgraden

Andere suggesties om te overwegen

Als u beperkte of geen verbinding met uw router ervaart met uw Windows®-computer.
Er zijn gevallen waarin uw firmware beschadigd is en u de firmware van
 uw router opnieuw moet installeren.