Uw Linksys Smart WiFi-router instellen op Bridge Mode met behulp van uw Linksys cloud account

Het instellen van uw Linksys Smart WiFi Router op Bridge mode (Brugmodus) wordt gedaan als:

• Wanneer uw internetserviceprovider (ISP) dit vereist.
  • Wanneer u twee routers wilt verbinden met de mogelijkheid om netwerkbronnen te delen, zoals het delen van bestanden en printers.
  • Wanneer u de router wilt gebruiken als extra accesspoint op een bestaand netwerk.
  • Wanneer u de routerfunctionaliteiten moet uitschakelen om met apparaten van derden te werken.
  • Wanneer u problemen met Network Address Translation (NAT) moet oplossen. Dit gebeurt wanneer een modem-router een IP-adresconflict met Linksys-routers tegenkomt of een strikte NAT-instelling ervaart die niet ideaal is voor online gamen.
Nadat de router is ingesteld op Bridge mode (Brugmodus), worden enkele functies uitgeschakeld. De router zal niet beschikken over de functionaliteit van de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)-server en geen ingebouwde firewall en de NAT-functies zijn niet langer van invloed.

Voordat u uw router configureert op Bridge mode (Brugmodus), moet u ervoor zorgen dat u over het volgende beschikt:

• U heeft een Linksys Smart WiFi-router.
  • U heeft twee ethernetkabels.
  • U heeft een actieve internetverbinding vanaf uw modem of modem-router (gateway).
OPMERKING: Neem contact op met uw ISP voor hulp als u niet rechtstreeks vanaf de modem verbinding kunt maken met internet.

• U heeft uw Linksys Smart WiFi-router ingesteld, klik anders op een van de onderstaande links voor instructies:

SNELLE TIP: Voor het instellen van de router op Bridge mode (Brugmodus), wordt het aangeraden eerst een back-up te maken zodat u de voorgaande instellingen kunt herstellen wanneer de configuratie mislukt. Voor informatie over hoe u de Linksys Smart Wi-Fi Router instellingen kunt opslaan en herstellen met de lokale toegangsinterface, klik hier.

Om de router in te stellen op Bridge mode (Brugmodus), volg onderstaande stappen.

OPMERKING: Stappen en opties kunnen variëren, afhankelijk van het modelnummer van uw router.

Stap 1:
Sluit de eerste ethernetkabel van uw computer aan op een van de ethernetpoorten aan de achterkant van de Linksys-router. Sluit voorlopig niets aan op de internetpoort.

User-added image

Stap 2:
Steek de meegeleverde voedingsadapter in een stopcontact en in de Linksys-router. Zorg ervoor dat het aan/uit-lampje van de router ononderbroken brandt voordat u doorgaat naar de volgende stap.

User-added image

SNELLE TIP: Zorg ervoor dat de voedingsadapter goed is aangesloten op de router en op een beschikbaar stopcontact.

Stap 3:
Start een browser, voer het standaard IP-adres van uw router in, namelijk "192.168.1.1", of typ "https://myrouter.local" in de adresbalk en druk vervolgens op [Enter].

Stap 4:
Voer het standaardwachtwoord van de router in, namelijk admin en klik vervolgens op Sign in (Aanmelden). Als u het wachtwoord heeft gewijzigd, gebruikt u in plaats daarvan uw wachtwoord. Als u uw routerwachtwoord bent vergeten, klik dan
hier om te leren hoe u het kunt ophalen.

User-added image

Stap 5:
Klik op Connectivity (Connectiviteit).

User-added image

Stap 6:
Klik op Internet Settings (Internetinstellingen) en klik op Edit (Bewerken).

User-added image

Stap 7:
Stel in het vervolgkeuzemenu het Connection Type (Verbindingstype) in op Bridge Mode (Brug modus).

User-added image

Stap 8:
Stel de configuratie van het IP Address (IP-adres) voor uw router in.

User-added image

• Obtain an IPv4 address automatically (DHCP) (Verkrijg automatisch een IPv4-adres (DHCP)) - Selecteer deze optie als u wilt dat de modem-router (gateway) het IP-adres levert voor uw Linksys Router.
  • Specify an IPv4 address (Een IPv4-adres opgeven) - Selecteer deze optie als u een vast IP-adres wil gebruiken voor uw Linksys Router. Vul hiervoor de informatie voor uw Internet IPv4 address, Subnet mask, Default gateway (internet IPv4-adres, subnetmasker, standaardgateway) en DNS-instellingen in. Deze informatie wordt geleverd door uw ISP of kunt u vinden in de instellingen van uw modemrouter (gateway).

User-added image

Stap 9:
Klik op de User-added image (Toepassen) knop om de wijzigingen te bevestigen.

Stap 10:
Klik in het waarschuwings scherm op Yes (Ja) en vervolgens op Ok. De router laat zien dat deze nu is ingesteld op Bridge Mode.

User-added image

Stap 11:
Sluit het ene uiteinde van de tweede ethernetkabel van de modem-router (gateway) aan op de internetpoort van de Linksys-router.

null

Stap 12:
Zodra uw router waarneemt dat er internettoegang is, verschijnt er Internet Restored (Internet hersteld). Klik op Yes (Ja).

BELANGRIJK: Als het internet niet wordt hersteld, schakelt u de router 30 seconden uit en start u uw computer opnieuw op.

User-added image

Stap 13:
U wordt doorgestuurd naar de pagina LinksysSmartWiFi.com. Als u al een Linksys-cloudaccount heeft aangemaakt, voert u uw inloggegevens in de velden Email Address (E-mailadres) en Password (Wachtwoord) in en klikt u op Log in (Aanmelden).

SNELLE TIP: Als u geen Linksys-cloudaccount heeft, klikt u op Create Account (Account aanmaken). Voor instructies over het aanmaken, activeren en koppelen van een Linksys cloud-account, klik
hier.

Nadat u zich heeft aangemeld bij uw router, kunt u nu doorgaan met het beveiligen van uw WiFi. Voor instructies, klik hier.

Als u de router in de bridge-modus zet, wordt de functie voor Guest Access (Gasttoegang) uitgeschakeld. Bij het cascaderen van routers, met name het gebruik van een LAN-naar-LAN-verbinding, zal het instellen van de tweede router op de brugmodus de toegang voor gasten uitschakelen. Gasttoegang is echter nog steeds toegestaan als het type verbinding LAN naar WAN is.