Vergelijking van technische specificaties van Linksys Wireless-N-routers (E-serie)

In de volgende tabellen staan de verschillen tussen Linksys Wireless-N Routers.

Alle Linksys Wireless-N Routers hebben een WiFi-snelheid tot 300 Mbps en een WiFi-bereik tot 150 voet in een perfecte omgeving.

Linksys E1000
WiFiSingle-band router
MIMO-modus2x2
USB-poortNee
EthernetVier snelle ethernet 10/100 poorten
Ingebouwde Media ServerNee
Fysieke antennesTwee interne antennes

Linksys E2000
WiFiSelecteerbare dual-band router
MIMO-modus2x3
USB-poortNee
EthernetVier 10/100/1000 gigabitpoorten
Ingebouwde mediaserverNee
Fysieke antennesDrie interne antennes

Linksys E2100L
WiFiSingle-band router
MIMO-modus2x2
USB-poortJa (FAT32)
EthernetVier snelle ethernet 10/100 poorten
Ingebouwde mediaserverJa
Fysieke antennesTwee externe antennes

Linksys E3000
WiFiGelijktijdige dual-band router
MIMO-modus2x3
USB-poortJa (FAT32)
EthernetVier 10/100/1000 gigabitpoorten
Ingebouwde mediaserverJa
Fysieke antennesZes interne antennes

Multiple Input Multiple Output (MIMO) is een functie waarmee routers meerdere signalen kunnen uitzenden met behulp van hun antennes om de draadloze communicatieprestaties te verbeteren. De getallen staan voor het aantal zender- en ontvangstantennes. Hoe groter deze getallen, hoe beter de signaaloutput. De Linksys E2100L router is alleen verkrijgbaar in de VS.