Een externe harde schijf toevoegen aan uw netwerk

Een externe harde schijf is een apparaat voor gegevensopslag dat digitale gegevens kan opslaan en via een USB-poort op uw computer kan worden aangesloten. In dit artikel vindt u instructies voor het verbinden en toewijzen van uw externe harde schijf aan uw netwerk voor eenvoudige toegang.

Het delen van de externe harde schijf op het netwerk

In dit artikel is Windows® 11 gebruikt.

Het delen van de externe harde schijf op het netwerk

1. Klik op het pictogram File explorer.

2. Klik met de rechtermuisknop op de externe schijf en klik vervolgens op Properties (Eigenschappen).

3. Klik op Sharing (Delen) en vervolgens op Advanced Sharing (Geavanceerd delen).

4. Selecteer de optie Share this folder (Deel deze map) en klik vervolgens op Permissions (Machtigingen).

5. Stel machtigingen voor delen in en klik op OK.

De externe harde schijf is nu verbonden en gedeeld via het netwerk.
Toewijzen van de externe harde schijf

1. Selecteer de gedeelde schijf.

2. Klik op het pictogram
image.png in het bovenste paneel en selecteer Map network drive (Netwerkstation toewijzen).

3. Voer het serveradres in.

4. Geef de netwerkmap op die moet worden toegewezen.

5. Klik op Finish (Voltooien).

De snelkoppeling naar het netwerkstation zou nu toegankelijk moeten zijn in het venster Computer.

Uw netwerk optimaliseren

Tegenwoordig hebben steeds meer apparaten een WiFi-verbinding nodig voor mobiliteitsdoeleinden. Om vertragingen en een lage signaalkwaliteit te voorkomen, heeft u een snelle en betrouwbare router nodig die deze toenemende eisen aankan. Met de Linksys EA6500 heeft u toegang tot internet via bekabelde en WiFi-verbindingen. Het is ook ideaal voor media-gerichte toepassingen zoals streaming video, gaming en Voice over Internet Phone (VoIP). Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Maak kennis met de Linksys Smart Wi-Fi Router, EA6500
Linksys EA6500 FAQ's

Meer informatie:

Een draagbaar opslagapparaat verbinden met uw netwerk