Het IPv6-adres van uw computer controleren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het IPv6-adres van uw computer kan controleren.  Selecteer het besturingssysteem voor specifieke instructies:

Windows® 7/ Windows Vista®

Stap 1:
KLik op de User-added image knop in de linkerbenedenhoek van het scherm.  Typ vervolgens “Network and Internet” (Netwerk en internet) in het zoekveld en druk op [Enter].

SNELLE TIP:  U kan ook klikken op Network and Sharing Center (Netwerkcentrum) dat verschijnt in de zoekresultaten.

Stap 2:
Klik op View network status and tasks (Netwerkstatus en -taken weergeven).

Stap 3:
Klik op Change adapter settings (Adapterinstellingen wijzigen).

Stap 4:
Klik met de rechtermuisknop op Local Area Connection (LAN-verbinding) en selecteer Details.

OPMERKING:  U vindt de details over het IPv6 IP-adres onder de sectie van het IPv4 IP-adres.

Windows®  XP

Stap 1:
Klik op Start > Run (Uitvoeren).

Stap 2:
Typ “cmd” in het Run (Uitvoeren) venster en klik op OK.

Stap 3:
Het Command Prompt (Opdrachtprompt) venster zal nu verschijnen.  Typ “ipconfig/all” en druk op [Enter].

OPMERKING:  U vindt de details over het IPv6 IP-adres onder de sectie Ethernet adapter Local Area Connection (Ethernetadapter Thuisnetwerk).

Netwerkverbindingen in Windows XP

Stap 1:
Klik op Start > Control Panel (Configuratiescherm).

Stap 2:
Dubbelklik op Network Connections (Netwerkverbindingen) pictogram in het Control Panel (Configuratie) scherm.

Stap 3:
Klik met de rechtermuisknop op Wireless Network Connection (Draadloos netwerkverbinding) en selecteer Status.

Stap 4:
Klik op tabblad Support (Ondersteuning ) en vervolgens op Details... knop.

OPMERKING:  Het Link-local IPv6-adres toont u de IPv6-adresgegevens van uw computer.

OS X®

Stap 1:
Klik op het Apple pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en kies System Preferences (Systeemvoorkeuren).

Stap 2:
Klik op Network (Netwerk).

Stap 3:
Klik op het pijltje om het menu te tonen, selecteer Location (Locatie) en vervolgens Automatic (Automatisch).  Klik nadien opnieuw op het pijltje om de Show (Toon) sectie te zien en selecteer Built-in Ethernet (Ingebouwde Ethernet).

Stap 4:
Klik op Configure IPv6 (IPv6 configureren) knop.

OPMERKING:  Een nieuw venster zal openen.  Zorg er voor dat het ingesteld is op Automatically (Automatisch).  U zal dan het IPv6 IP-adres en het routeradres tonen.