De firmware van de router herstellen naar de klassieke Linksys Smart Wi-Fi web interface

Helaas heeft u besloten de software van uw Linksys Smart Wi-Fi router te downgraden naar de klassieke webinterface (non-Linksys Smart Wi-Fi). Uw Linksys Smart Wi-Fi Router met de Linksys Smart Wi-Fi account software ervaart u de verbinding met uw thuisnetwerk op een geheel nieuwe manier en heeft u toegang tot een groeiend aantal Apps. Door het downgraden van uw firmware naar Linksys Connect 1.4, zult u niet langer gebruik kunnen maken van alle voordelen van uw Linksys Smart Wi-Fi router. Voor meer informatie over Linksys Smart Wi-Fi, lees de veelgestelde vragen op hier

Onderstaande stappen zullen u begeleiden bij het downgraden van de firmware van uw Linksys Smart Wi-Fi router naar de klassieke Linksys Connect webinterface.

Stap 1:
Download de klassieke router-firmware (niet-Linksys Smart Wi-Fi) en pak het bestand uit. Voor hulp bij deze handelingen, klik hier. U kunt ook op onderstaande links klikken om de firmware van uw router te downloaden.

OPMERKING: U zult ook de Klassieke Linksys Connect Setup Software moeten downloaden om de router in te stellen na het downgraden.

Stap 2:
Ontkoppel de ethernetkabel van de internet poort op uw router.

Stap 3:
Log in op de webgebasseerde instellingenpagina van de router. Om hier te komen typt u http://192.168.1.1 of myrouter.local in de browserbalk.

Stap 4:
Vul het Router Password (routerwachtwoord) in wanneer hierom wordt gevraagd.

OPMERKING: Het standaard routerwachtwoord voor Linksys Smart Wi-Fi Router is admin. Als u het wachtwoord tijdens de eerste keer installeren heeft gewijzigd, gebruik dan het nieuwe wachtwoord.

Als u uw routerwachtwoord bent vergeten en de toegang tot de beheerderspagina van uw router kwijtraakt, kunt u proberen het op te halen. Klik
hier voor meer informatie.

Stap 5:
Op de webgebaseerde instellingenpagina van Linksys Smart Wi-Fi klikt u op het Connectivity (Connectiviteit) hulpprogramma.

Stap 6:
In het gedeelte van de Firmware Update, gaat u naar Manual (Handmatig) en klikt u op Choose File (Bestand kiezen). U moet direct achter de router verbonden zijn om de optie Manual (Handmatig) te kunnen zien.

Stap 7:
Selecteer het firmwarebestand dat u heeft gedownload in Stap 1 en klik op Open (Openen). Zorg ervoor dat het gecomprimeerde bestand uitgepakt is. Voor hulp hierbij, klik hier.

OPMERKING: Firmware-extensies kunnen variëren. De gebruikelijke bestandsextensies voor firmware zijn: .bin, .img, .ssa of .bix.

Stap 8:
Klik op Start (Starten) om het herstelproces te starten.

Stap 9:
Wanneer het scherm Important (Belangrijk) verschijnt, klikt u op Yes (Ja).

Het downgraden van de firmware kan ongeveer vijf (5) minuten duren. Schakel de router niet uit en sluit het browserscherm niet. Wacht tot het merklogo van de router (voor de EA4500 en E4200v2) of de Voedings lampje (voor de EA2700 en EA3500) stopt met knipperen.

Stap 10:
Klik op Ok wanneer het scherm Router Reboot verschijnt.

OPMERKING: Zodra het merklogo of de voedings lampje stopt met knipperen, sluit u de Ethernet-kabel (die u in Stap 2 heeft losgekoppeld) opnieuw aan op de internetpoort.

Stap 11:
Sluit de webbrowser en open een nieuwe. Ga opnieuw naar de pagina door "http://192.168.1.1" of "myrouter.local" in de adresbalk in te voeren.

Stap 12:
Vul de Username (gebruikersnaam) en het Password (wachtwoord) van de router in. De standaard naam en het wachtwoord van de Linksys router is admin.

De klassieke router-webinterface wordt nu weergegeven.

Stap 13:
Op de Setup pagina, gaat u naar het tabblad Administration (Administratie) en klikt u op het sub-tabblad Firmware Upgrade.

Stap 14:
Schakel het vakje Upgrade Automatically: uit en klik op Save Settings (Instellingen opslaan) of Apply (Toepassen).

Stap 15:
Klik op Continue (Doorgaan) om de pagina te heropenen.

De webinterface van uw router is nu gedowngrade naar de klassieke Linksys Connect webinterface.

OPMERKING: Als u problemen ondervindt na het downgraden dient u uw router wellicht opnieuw in te stellen. Om uw router opnieuw in te stellen, houd de Reset-knop op het achter- of onderpaneel 10-15 seconden ingedrukt. Zorg ervoor dat het merklogo van de router (voor EA4500 en E4200v2) of het voedingslampje (voor EA2700 en EA3500) is gestopt met knipperen voordat u op de Reset-knop drukt. Zorg ervoor dat u na het configureren van uw router de functie "Upgrade Automatically"(Automatisch upgraden) uitschakelt (volg de aanwijzingen in Stap 14).