Een Linksys-switch aansluiten op een router

Het gebruik van een switch is een eenvoudige manier om een snel, betrouwbaar Ethernet-netwerk te bouwen.

Dit artikel zal u helpen bij het verbinden van de switch met een router. Het gaat ervan uit dat u al een router heeft ingesteld.

BELANGRIJK: Nieuwere modellen van Linksys-switches (zoals de SE1500, SE2500 en SE2800-modellen) hebben geen Uplink-poorten. In plaats daarvan hebben ze poorten voor automatische detectie die in staat zijn rechte of gekruiste kabels te detecteren.

1. Zorg ervoor dat u alle apparaten die u op de switch aansluit uitschakelt.

2. Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de genummerde poorten op de switch en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op een bekabeld apparaat zoals een computer, een gameconsole of op een andere switch.

OPMERKING: Herhaal Stap 2 om meer computers aan te sluiten. In dit voorbeeld sluiten we apparaten aan op poort 1 tot en met 4.

3. Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de poorten aan de achterkant van de switch en sluit vervolgens het andere uiteinde aan op een van de Ethernet-poorten aan de achterkant van de router.

OPMERKING: In dit voorbeeld gebruiken we de E4200-router en de SE1500-switch.

4. Sluit de meegeleverde netstroomadapter aan op de voedingspoort van de switch en sluit de stekker aan op een stopcontact.

5.Schakel de apparaten in die op de switch zijn aangesloten.

OPMERKING: Afhankelijk van uw type schakelaar, is er een lampje die overeenkomt met elke poort die de verbindingsstatus aangeeft.

U zou nu uw voor Ethernet geschikte apparaten moeten kunnen gebruiken.

SNELLE TIP: De bekabelde apparaten die op de switch zijn aangesloten, krijgen een IP-adres van de router of de DHCP-server.

Meer informatie:

Controleren of de router goed werkt wanneer deze is aangesloten op een switch