Problemen ondervinden om online te komen bij verbinding met de Linksys X-series Gateway

Als u problemen ondervindt bij het online gaan wanneer u verbonden bent met de Linksys X-serie gateway, kan dit veroorzaakt worden door het volgende:

Er is geen goede verbinding met de gateway tot stand gebracht
Onjuist IP-adres

Om dit op te lossen, doe het volgende:

Powercycle de gateway en de computer

Schakel de computer en de gateway gedurende 10 seconden UIT en schakel ze weer AAN in de volgende volgorde:

Gateway
Uw computer

Wanneer de gateway wordt ingeschakeld, knippert het voedingslampje image.png enkele seconden terwijl de gateway de zelfdiagnosemodus doorloopt. Wanneer de gateway klaar is, brandt het voedingslampje image.png effen groen.

Wanneer de gateway klaar is, dient u de computer opnieuw op te starten.

Als dit het probleem nog niet heeft opgelost, kunt u doorgaan met het controleren van de fysieke verbindingen van uw netwerk.

Controleer de fysieke aansluitingen

Als u de Linksys X-seriegateway alleen als router gebruikt:

Voor bedrade verbindingen: U heeft twee ethernet-kabels. De eerste kabel moet worden verbonden van de modem naar de kabel-aansluiting null van de Linksys X-serie gateway en de tweede kabel moet van de computer naar een van de ethernetpoorten aan de achterkant van de Linksys X-series Gateway lopen.

Voor draadloze verbindingen: Zorg ervoor dat de ethernetkabels voor de modem en Linksys X-series Gateway goed zijn aangesloten en dat uw computer met succes is verbonden met uw WiFi.

Als dit nog steeds niet werkt, koppelt u de Linksys X-serie gateway los en sluit u uw computer direct aan op de modem. U zou met deze opstelling wel een Internetverbinding moeten hebben. Zo niet, neem dan contact op met uw (Internetaanbieder omdat er mogelijk een probleem is met de Internetverbinding van uw ISP.

Als u de Linksys X-serie gateway als modemrouter gebruikt:

Voor bedrade verbindingen: U heeft een extra Ethernet-kabel. Het kan zijn dat de Ethernet-kabel die momenteel uw computer verbindt met de Linksys X-serie gateway, defect is. Sluit de computer aan op de DSL-aansluiting image.png van de gateway met behulp van de extra Ethernet-kabel en controleer of de WAN image.pnglampje brandt.

Voor WiFi-verbindingen: Zorg ervoor dat de telefoonaansluiting correct is aangesloten op de Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL) of microfilter en Linksys X-series Gateway. Zorg er ook voor dat uw computer
succesvol is verbonden met uw WiFi.

Als dit nog steeds niet werkt, neem dan contact op met uw Internetaanbieder, aangezien er mogelijk een probleem is met de Internetverbinding van uw ISP.

Controleer de lampjes van de gateway

De lampjes van uw gateway kunt u controleren door het volgende te doen:

Als er een computer is aangesloten op één van de Ethernet-aansluitingen op de achterzijde van de Linksys X-seriegateway, dient de overeenkomstige ethernetlampje nullaan de voorzijde ook te branden.

Zorg ervoor dat het WANlampje null brandt. Het zal wit gaan branden wanneer de gateway wordt aangesloten met de ADSL via de DSL-aansluiting null. Het zal blauw gaan branden als de gateway alleen als router is ingesteld en is verbonden met een aparte modem.

Zorg ervoor dat het voedingslampje null effen brandt en niet knippert.

Controleer het IP-adres van de computer

Het IP-adres van de computer controleren is een andere manier om te bepalen of de computer een geldig IP-adres van de Linksys X-serie gateway krijgt.

Als uw computer een statisch IP-adres heeft, stelt u deze in om automatisch een IP-adres te verkrijgen.

Controleer de verbinding van de computer met de gateway

Met een pingtest kunt u de communicatie tussen de computer en de gateway bepalen. De computer stuurt pakketten naar de gateway en in ruil daarvoor, stuurt de gateway antwoorden terug om de verbinding te valideren. Volg deze stappen als u een Mac®-computer gebruikt.

Zorg ervoor dat u vier antwoorden krijgt. Packets: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0 (0% verlies).

Controleer de status van de Internetverbinding van de gateway

Als u zeker weet dat uw computer goed communiceert met de Linksys X-serie gateway, is het belangrijk om te controleren of de gateway in staat is om een verbinding te maken met het Internet. Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar de webinterface van de gateway.

2. Klik op het tabblad Status.

3. Controleer onder Internet Connection (Internetverbinding), of u een geldig Internet IP Address (Internet IP-adres), Subnet Mask, Default Gateway (Standaard modemrouter) en DNS-servers heeft.

Als u geen geldig Internet IP-adres, Subnet Mask, Standaard gatway en DNS heeft, betekent dit dat uw Linksys X-serie gateway nog niet geconfigureerd is met uw ISP-instellingen. Vraag uw ISP om de nodige instellingen om uw gateway te kunnen configureren.
Controleer de Internetverbinding van de computer

Nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw Linksys X-series gateway een goede verbinding krijgt met de ADSL of modem, controleert u of uw computer ook de juiste verbinding met internet krijgt.

Controleer de proxy-instellingen van uw browser

Als u na het uitvoeren van alle bovenstaande stappen nog steeds geen toegang kunt krijgen tot het Internet, zorg er dan voor dat de proxy-instellingen van uw Internetbrowser zijn uitgeschakeld.

Als met alle bovenstaande stappen het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer dan de beveiligingssoftware op uw computer uit te schakelen.