Kan geen draadloze verbinding maken met een Android™-smartphone

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u problemen met de draadloze verbinding van uw Android-smartphone oplost.

Oplossing 1: Powercycle uw router

Waarom dit werkt: Problemen met draadloze verbindingen met Android™-smartphones kunnen te maken hebben met uw draadloze router. De eenvoudigste manier om deze op te lossen is door een powercycle uit te voeren. Hiervoor schakelt u de router uit door het netsnoer los te koppelen en 10 seconden te wachten voordat u de router weer aansluit.

Trek de stekker uit het stopcontact > wacht 10 seconden > steek de stekker weer in het stopcontact

Als het probleem na het uitvoeren van een powercycle nog steeds bestaat, kunt u doorgaan met de andere onderstaande oplossingen.

OPMERKING: In dit artikel wordt een Sony Ericsson Xperia™ Arc als voorbeeld gebruikt.

Oplossing 2: Schakel uw Android™-smartphone uit

Waarom dit werkt: Een snelle herstart van uw mobiele apparaat zou het probleem onmiddellijk kunnen oplossen, dus het wordt aanbevolen om deze fix een poging te geven voordat u doorgaat met andere stappen voor probleemoplossing.

Oplossing 3: Schakel de Wi-Fi-functie van uw smartphone uit en vervolgens weer in

Waarom dit werkt: Door dit te doen, wordt het IP-adres dat de router aan uw smartphone toewijst, vernieuwd.

Stap 1:
Tik op het pictogram .

Stap 2:
Selecteer Settings (Instellingen).

Stap 3:
Tik op Wireless & networks (Draadloos en netwerken).

Stap 4:
In het tabblad Wireless and networks (Draadloos en netwerken) tikt u op Wi-Fi. Hierdoor wordt de Wi-Fi-functie van het toestel uitgeschakeld, zoals aangegeven door de tekst Turn on Wi-Fi (Zet WiFi) aan en dit pictogram. Tik opnieuw op WiFi om de functie weer in te schakelen.

Oplossing 4: Vergeet het netwerk en maak de draadloze verbinding opnieuw.

Waarom dit werkt: Het vergeten van het netwerk zorgt ervoor dat uw Android™-smartphone de oude draadloze instellingen van uw netwerk vergeet.

SNELLE TIP: Noteer de volgende gegevens voordat u het netwerk vergeet:

• Naam van het draadloze netwerk (SSID)
  • Draadloze beveiligingssleutel of wachtwoord
  • Coderingstype (WEP, WPA, WPA2)
OPMERKING​​: Als u de draadloze instellingen van uw router niet kent, klik dan hier om te leren hoe u deze kunt achterhalen.

Stap 1:
Tik op het pictogram .

Stap 2:
Selecteer Settings (Instellingen).

Stap 3:
Tik op Wireless & networks (Draadloos en netwerken).

Stap 4:
Selecteer Wi-Fi settings (WiFi-instellingen).

Stap 5:
Tik op de naam van uw draadloze netwerk en tik vervolgens op de knop Forget (Vergeten).

SNELLE TIP: Uw Android-tablet kan geen draadloos netwerk vergeten dat binnen bereik is. Zorg dus dat u buiten het bereik van het netwerk bent.

Stap 6:
Op dit moment moet u uw Android™-smartphone handmatig opnieuw verbinden met uw draadloze netwerk. Tik opnieuw op de naam van uw draadloze netwerk en voer vervolgens het wachtwoord van uw netwerk in.

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat het draadloze wachtwoord dat u gebruikt om verbinding te maken correct is, aangezien sommige beveiligingstypen hoofdlettergevoelig zijn.

Stap 7:
Tik op Connect (Verbinding maken).

Oplossing 5: Schakel Wi-Fi sleep policy (Wi-Fi-slaapstandbeleid) uit.

Waarom dit werkt:  Met het WiFi slaapbeleid kunt u de WiFi-functie van de smartphone uitschakelen zodra de telefoon in de slaapstand gaat. Hierdoor kunt u door het uitschakelen van het WiFi-slaapbeleid altijd verbonden zijn met het draadloze netwerk.

SNELLE TIP: Deze workaround leidt tot een hoger batterijverbruik omdat de WiFi-functie constant is ingeschakeld (tenzij handmatig uitgeschakeld).

Stap 1:
Tik op het pictogram .

Stap 2:
Selecteer Settings (Instellingen).

Stap 3:
Tik op Wireless & networks (Draadloos en netwerken).

Stap 4:
Selecteer Wi-Fi settings (WiFi-instellingen).

Stap 5:
Tik op de knop Advanced (Geavanceerd) van uw smartphone.

Stap 6:
Selecteer Wi-Fi sleep policy (WiFi-slaapstandbeleid).

Stap 7:
Selecteer Never (Nooit).