Verschillende manieren om uw Linksys router in te stellen

Het instellen van uw Linksys-router kan worden gedaan via handmatige configuratie of via de meegeleverde software, afhankelijk van wat u uitkomt. De onderstaande links bieden verschillende manieren om uw router in te stellen en te configureren voor internettoegang. Deze zijn ook van toepassing op routers die zijn teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Voordat u begint:

Zorg ervoor dat u een actieve internetverbinding heeft voordat u een van de stappen in de onderstaande gelinkte artikelen uitvoert.

De router instellen / De router opnieuw configureren

De onderstaande onderwerpen zullen u begeleiden bij het instellen of opnieuw configureren van uw Linksys-router. Het instellen van uw router voor een internetverbinding kan ook afhangen van de instellingen van uw Internet Service Provider (ISP).

De draadloze instellingen van uw router configureren

Zodra u een internetverbinding op uw router heeft, kunt u nu verder gaan met het configureren van de WiFi-instellingen om uw apparaten aan te sluiten op het netwerk. Onderstaande links helpen u bij het volgende:

• Uw WiFi-netwerk instellen
  • Stel de WiFi-beveiliging in
  • Controleer of verander de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router

Computers en apparaten aansluiten op uw netwerk

Onderstaande artikelen helpen u bij het verbinden van uw computer of andere apparaten met het draadloze netwerk.

Cascading van uw router

U kunt uw bestaande WiFi-netwerk uitbreiden door twee routers aan te sluiten, die netwerkbronnen kunnen delen. Dit proces wordt cascade genoemd.

Met trapsgewijze routers kunt u de prestaties van het netwerk verbeteren zonder uw oudere router te verwijderen en het netwerkverkeer te isoleren.

Uw router instellen op Bridge Mode

Het instellen van uw router op Bridge Mode is van toepassing als u het volgende wilt doen:

• Twee routers aansluiten of in cascade schakelen met de mogelijkheid om de netwerkbronnen te delen.
  • Uw router gebruiken als extra accesspoint op een bestaand netwerk.
  • Uw router verbinden met een andere router of modem die door uw internetprovider is geleverd.
  • De routerfuncties van uw apparaat uitschakelen om te werken met apparaten van derden.