Linksys EA6100 AC1200 Dual-Band Smart Wi-Fi Wireless Router – Veelgestelde vragen

INHOUDSOPGAVE

HARDWARE-INFORMATIE

1. Wat is de Linksys EA6100 AC1200 dual-band Smart Wi-Fi draadloze router?
2. Wat zijn de onderdelen van de Linksys EA6100?
3. Wat geven de LED's op de Linksys EA6100 aan?
4. Wat is de garantieperiode van de Linksys EA6100?
5. Waar kan ik het serienummer van de router vinden?
6. Welke USB-standaarden ondersteunt de Linksys EA6100?

INSTALLATIE

1. Wat zijn de vereisten voor het installeren van de Linksys EA6100?
2. Hoe kan ik de Linksys EA6100 installeren?
3. Kan ik de installatie uitvoeren op een bekabelde computer ook al is mijn draadloze apparaat uitgeschakeld?
4. Wat is het standaard IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Linksys EA6100?

FIRMWARE UPGRADE

1. Hoe kan ik de firmware van de Linksys EA6100 actualiseren?

DRAADLOZE VERBINDING EN BEVEILIGING

1. Welke draadloze beveiligingsmodi ondersteunt de Linksys EA6100?
2. Welke draadloze verbindingsstandaarden en frequenties worden ondersteund door de Linksys EA6100?
3. Hoe kan ik een draadloos apparaat verbinden met een draadloos netwerk van de Linksys EA6100?
4. Waar kan ik de standaardnaam van het draadloze netwerk (SSID) en de wachtzin van de Linksys EA6100 vinden?
5. Kan ik de standaard draadloze instellingen wijzigen tijdens de Smart Setup?
6. Ondersteunt de Linksys EA6100 gelijktijdig dual-band (2.4 GHz en 5 GHz)?
7. Wat is 802.11ac en welke snelheden ondersteunt het?
8. Welke draadloze band dient gebruikt te worden om een snelheid tot 1300 Mbps te bereiken?
9. Hoe kan ik het kanaal van mijn draadloos netwerk wijzigen?

GEAVANCEERDE CONFIGURATIE

1. Wat is een mediaserver en hoe werkt het?

2. Kan ik een USB-hub verbinden met de USB-aansluiting van de Linksys EA6100 om meerdere apparaten te gebruiken?
3. Laat de Linksys EA6100 toe dat VPN tunnels die gebruik maken van IPSec, L2TP of PPTP protocols via de router worden doorgevoerd?
4. Ondersteunt de Linksys EA6100 SPI firewall?
5. Wat is de Demilitarized Zone (DMZ) en waar wordt het voor gebruikt?
6. Ondersteunt dit IPv6 RD voor zijn internetverbinding?

PROBLEEMOPLOSSING

1. Hoe kan ik de fabrieksinstellingen van de Linksys EA6100 herstellen?
2. Ik heb de Linksys EA6100 opnieuw ingesteld en nu kan ik de Smart Setup niet starten. Wat kan ik doen?
3. Wat kan ik doen als ik geen draadloze verbinding kan maken met het Internet en mijn netwerknaam niet in de lijst met beschikbare netwerken voorkomt?
4. Wat kan ik doen als mijn draadloze netwerk traag of inconsistent is of een zwak signaal of problemen met het behouden van de VPN-verbinding heeft?
5. Mijn Parental Controls blokkeert HTTPS maar geeft een blanco pagina weer in plaats van om te leiden naar de Parental Control scherm. Is dat een normaal gedrag?
HARDWARE-INFORMATIE

1. Wat is de Linksys EA6100 AC1200 dual-band Smart Wi-Fi draadloze router?

De Linksys EA6100 AC1200 dual-band Smart Wi-Fi draadloze router is een dual-band 802.11ac/802.11n router in de EA-serie productlijn met Fast Ethernet-poorten en één (1) USB 2.0-poort. Het ondersteunt gegevenssnelheden van maximaal 300 Mbps bij 2,4 GHz en 867 Mbps bij 5 GHz.

De Linksys EA6100 ondersteunt ook Smart Setup. Voor meer informatie over productfuncties en –specificaties klik hier.

2. Wat zijn de onderdelen van de Linksys EA6100?

De Linksys EA6100 bestaat uit de volgende onderdelen:

• Poorten - Vier (4) Fast Ethernet/LAN, één (1) Internet/WAN, één (1) USB 2.0, één (1) voedingsadapter
  • LED's – Voeding/WPS, Ethernet/LAN, Internet statuslampje
  • Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) knop
  • Reset knop
  • Twee (2) externe antennes
3. Wat geven de LED's op de Linksys EA6100 aan?

Voeding / WPS (Groen)

Status

• UIT – UITGESCHAKELD
  • Knipperend (0.7 Hz) – Opstarten / zelftest systeem / firmware upgrade
  • Knipperend (1.0 Hz) - WPS in uitvoering (tot twee (2) minuten)
  • Knipperend (2.0 Hz) - WPS-fout/WPS-sessie overlapt gedurende 2 minuten, daarna weer effen groen
  • Effen - Ingeschakeld, apparaat is klaar / WPS is succesvol
LAN (Groen)

Status

• UIT – Geen fysieke verbinding met de LAN-aansluiting
  • Knipperend - Gegevens worden verstuurd via de LAN-aansluiting
  • Effen - Fysieke verbinding met LAN-aansluiting. Geen gegevens activiteit
Internet (Groen)

Status

• UIT – Geen fysieke verbinding met de Internet poort
  • Knipperend – Gegevens wordt verstuurd via de Internet poort
  • Effen - Fysieke verbinding met Internet poort. Geen gegevens activiteit
4. Wat is de garantieperiode van de Linksys EA6100?

De garantieperiode is afhankelijk van het land van aankoop. Voor meer informatie over de garantie van uw apparaat, klik hier.

5. Waar kan ik het serienummer van de router vinden?

Het serienummer van de router bevindt zich op de sticker aan de onderkant van het apparaat.

6. Welke USB-standaarden ondersteunt de Linksys EA6100 en wat zijn de snelheidslimieten?

De Linksys EA6100 heeft één (1) USB 2.0 poort.

INSTALLATIE & CONFIGURATIE

1. Wat zijn de vereisten voor het installeren van de Linksys EA6100?

Voor het installeren van de Linksys EA6100 heeft u het volgende nodig:

• Een breedbandinternetverbinding zoals een kabel- of DSL-modem met RJ45 (Ethernet)-poort
  • Ten minste één (1) computer met een geïnstalleerde netwerkinterfaceadapter
  • RJ45 Ethernet-netwerkkabel
  • Internetbrowser (Internet Explorer® 8 of hoger, Firefox®, Google Chrome™ of Safari®)
  • Minimaal 1 GHz-processor en 512 MB RAM of een mobiel apparaat met het nieuwste iOS- of Android™-besturingssysteem en Windows® 7.5 of hoger
2. Hoe kan ik de Linksys EA6100 installeren?

Er zijn twee (2) manieren om de Linksys EA6100 te installeren op de computer:

• Smart Setup – De Smart Setup is geïntegreerd in de firmware van de nieuwste Linksys Smart Wi-Fi Routers. Hiermee kunt u de installatie uitvoeren vanaf een webbrowser. Voor informatie over het installeren van de Linksys Smart Wi-Fi Routers met Smart Setup, klik hier.
BELANGRIJK: PPPoE-gebruikers dienen “linksyssmartwifi.com” of “192.168.1.1” in een webbrowser in te voeren om de Smart Setup te starten, omdat ze niet automatisch naar de Smart Setup wizard zullen worden geleid.

• Handmatig – Er is een mogelijkheid om de Smart Setup te omzeilen en direct in te loggen op de webgebaseerde opstartpagina. Op de startpagina van de Smart Setup vinkt u het vakje I want to skip Setup and configure my router manually (Ik wil de Setup overslaan en mijn router handmatig configureren) aan en klikt u op Next (Volgende).
3. Kan ik de installatie uitvoeren op een bekabelde computer ook al is mijn draadloze apparaat uitgeschakeld?

Ja, u kunt de installatie uitvoeren op een bekabelde computer ook al is de draadloze adapter uitgeschakeld. U dient slechts de router te verbinden met de computer via een Ethernetkabel en de Smart Setup te starten.

4. Wat is het standaard IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de Linksys EA6100?

Het standaard IP-adres van deze router is 192.168.1.1 en admin is de gebruikersnaam en het wachtwoord.

FIRMWARE UPGRADE

1. Hoe kan ik de firmware van de Linksys EA6100 actualiseren?

Log in in uw Linksys cloud account. Ga naar Connectivity (Connectiviteit) en onder het tabblad Basic (Basis) vinkt u het vinkje Automatic (Automatisch) aan. Hiermee wordt de Linksys EA6100 automatisch bijgewerkt als er nieuwe firmware beschikbaar is. U kunt ook op de knop Check for Updates (Op updates controleren) klikken om te controleren of er nieuwe firmware beschikbaar is.

OPMERKING: Als u de Linksys EA6100 handmatig wilt actualiseren, download eerst de meest recente firmware vanaf de Linksys EA6100 Downloads. Klik vervolgens op de knop Choose File (Bestand kiezen) klikken.

DRAADLOZE VERBINDING EN BEVEILIGING

1. Welke draadloze beveiligingsmodi ondersteunt de Linksys EA6100?

De Linksys EA6100 ondersteunt WEP (64-bit/128bit), WPA2/WPA-Mixed, WPA-Personal, WPA2-Personal, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise en RADIUS.

2. Welke draadloze verbindingsstandaarden en frequenties worden ondersteund door de Linksys EA6100?

De Linksys EA6100 is compatibel met 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11a. Het ondersteunt de 2,4 GHz en 5 GHz frequenties en tegelijkertijd ook de 20 MHz, 40 MHz en 80 MHz (5 GHz band only) bandbreedtes.

3. Hoe kan ik een draadloos apparaat verbinden met een draadloos netwerk van de Linksys EA6100?

Om uw draadloze apparaat te verbinden met het netwerk, volg onderstaande stappen:

Stap 1:
Ga naar de instellingen van uw apparaat of adapter wanneer u een laptop gebruikt, en schakel de WiFi-instellingen in.

Stap 2:
Scan de draadloze netwerken in de omgeving en selecteer de naam (SSID) van het draadloze netwerk van uw router.

Stap 3:
Als uw draadloos netwerk is beveiligd voer in het wachtwoord/beveiliging sleutel en tik op Connect (Verbinden) of Join (Aanmelden).

4. Waar kan ik de standaardnaam van het draadloze netwerk (SSID) en de wachtzin van de Linksys EA6100 vinden?

De standaard SSID en wachtzin kunnen worden gevonden op de bodem van de Linksys EA6100.

OPMERKING: Als u de SSID en het draadloze wachtwoord wilt aanpassen, klik hier voor stap-voor-stap instructies.

5. Kan ik de standaard draadloze instellingen wijzigen tijdens de Smart Setup?

Ja, u heeft de mogelijkheid om de SSID en de wachtwoordzin aan te passen.

6. Ondersteunt de Linksys EA6100 gelijktijdige dual-band (2.4 GHz en 5 GHz)?

Ja, de Linksys EA6100 ondersteunt gelijktijdige dual-band.

7. Wat is 802.11ac en welke snelheden ondersteunt het?

De laatste 802.11ac technologie functioneert op de 5 GHz band. De Linksys EA6100 kan een draadloze snelheid tot 1300 Mbps bereiken wanneer het gekoppeld is met een 802.11ac adapter.

8. Welke draadloze band dient gebruikt te worden om een snelheid tot 1300 Mbps te bereiken?

De 5 GHz band bereikt meestal een snelheid tot 1300 Mbps.

9. Hoe kan ik het kanaal van mijn draadloos netwerk wijzigen?

Voor instructies voor het wijzigen van het kanaal van uw draaloos netwerk klik hier.

GEAVANCEERDE CONFIGURATIE

1. Wat is een mediaserver en hoe werkt het?

De ingebouwde mediaserver streamt muziek, video, en foto's van het aangesloten opslagapparaat naar elke UPnP-compatibele media-adapter. En u kunt toegang krijgen tot uw bestanden vanaf elke locatie in de wereld via het Internet.

2. Kan ik een USB-hub verbinden met de USB-poort van de Linksys EA6100 om meerdere apparaten te gebruiken?

Nee. U kunt geen USB-hub verbinden met de USB-poort van uw Linksys EA6100.

3. Laat de Linksys EA6100 toe dat VPN tunnels die gebruik maken van IPSec, L2TP of PPTP protocols via de router worden doorgevoerd?

Ja. De Linksys EA6100 laat toe dat VPN tunnels die gebruik maken van IPSec, L2TP of PPTP protocols via de router doorgevoerd worden.

4. Ondersteunt de Linksys EA6100 SPI firewall?

Ja. De Linksys EA6100 ondersteunt SPI firewall.

5. Wat is de Demilitarized Zone (DMZ) en waar wordt het voor gebruikt?

In het DMZ-scherm kan één (1) lokale gebruiker blootgesteld worden aan het Internet voor het gebruik van een bepaalde service zoals Internet gaming en videoconferenties. DMZ hosting stuurt alle poorten op hetzelfde moment naar één (1) computer. Port Forwarding is veiliger omdat het alleen poorten opent die u wilt openen.

6. Ondersteunt dit IPv6 RD voor zijn internetverbinding?

Ja. Het ondersteunt IPv6 RD en 6to4-tunneling.

PROBLEEMOPLOSSING

1. Hoe kan ik de fabrieksinstellingen van de Linksys EA6100 herstellen?

Er zijn twee (2) manieren om de fabrieksinstellingen van de Linksys EA6100 te herstellen:

• Hardware Reset – Houd de Reset-knop aan de onderkant van de Linksys EA6100 ongeveer 10 seconden ingedrukt en laat vervolgens los.
  • Software Reset – Log in in uw Linksys cloud account. Onder Router Settings (Routerinstellingen) klikt u op Troubleshooting > Diagnostics (Probleemoplossing > Diagnostiek). Klik op Reset onder Fabriek reset (Fabrieksreset).
2. Ik heb de Linksys EA6100 opnieuw ingesteld en nu kan ik de Smart Setup niet starten. Wat kan ik doen?

U kunt de volgende probleemoplossings stappen uitproberen:

Stap 1:
Voer “myrouter.local” of “192.168.1.1” in een webbrowser in.

Stap 2:

Als uw computer een statisch IP-adres heeft, zorg er dan voor dat het geldige DNS-nummers heeft. Zo niet, stel dan uw computer zo in dat het automatisch een IP-adres ontvangt.

Stap 3:

Start de Smart Setup opnieuw op en zo nodig wijst u een nieuw statisch IP-adres toe aan de computer.

3. Wat kan ik doen als ik geen draadloze verbinding kan maken met het Internet en mijn netwerknaam niet in de lijst met beschikbare netwerken voorkomt?

Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:

• Controleer of de router AAN staat en het Linksys logo effen brandt.
  • Als u zich ver van de router bevindt, kunt u deze dichterbij plaatsen om te zien of uw apparaat zich buiten het draadloos netwerkbereik bevindt.
  • Gebruik een computer die via een netwerkkabel op de router is aangesloten en open de webgebaseerde opstartpagina van de router door "myrouter.local" of "http://192.168.1.1" in te voeren en zorg ervoor dat Broadcast SSID is ingeschakeld onder het gedeelte Wireless (Draadloos).
4. Wat kan ik doen als mijn draadloze netwerk traag of inconsistent is of een zwak signaal of problemen met het behouden van de VPN-verbinding heeft?

Draadloze technologie gebruikt radiofrequentie als een medium om apparaten te verbinden. Dit betekent dat de connectiviteit en doorvoercapaciteit tussen apparaten afneemt wanneer de afstand tussen apparaten toeneemt.

Andere factoren die de signaalafname veroorzaken zijn:

• Obstakels zoals muren, inrichtingen, meubels en metalen apparaten
  • Draadloze signaalinterferentie veroorzaakt door andere draadloze netwerken met dezelfde frequentie, babyfoons, magnetrons etc.
OPMERKING: De verbindingssnelheid kan afnemen als u verder van de router verwijderd bent.

Probleemoplossing tips

• Om te achterhalen of de problemen met de draadloze verbinding worden veroorzaakt door de afstand, wordt het aangeraden de computer tijdelijk binnen 3 meter afstand tot de router te plaatsen.
  • U kunt ook het draadloze kanaal van uw router wijzigen. Dit kan problemen met draadloze interferentie oplossen om de prestaties en betrouwbaarheid van uw netwerk te verbeteren.
5. Mijn Parental Controls blokkeert HTTPS maar geeft een blanco pagina weer in plaats van om te leiden naar de Parental Control scherm. Is dat een normaal gedrag?

Ja, voor HTTPS dit is door het ontwerp. Sommige HTTP paginas die worden omgeleid naar HTTPS zal een blanco pagina laten zien.