Beperkte of geen connectiviteitswaarschuwing op een Windows®-computer

De Limited or no connectivity (Beperkte of geen connectiviteits) waarschuwing verschijnt meestal wanneer uw Windows®-computer geen inkomende signalen ontvangt van het netwerk. Dit betekent dat u geen toegang heeft tot internet of andere netwerkbronnen. Het kan zijn vanwege uw computer, de internetprovider (ISP) of andere netwerkproblemen. Dit probleem kan zich voordoen in bedrade of draadloze verbindingen.

Dit zijn de dingen die u moet doen als u de beperkte of geen connectiviteitswaarschuwing ziet:

Bedrade verbinding

Controleer uw hardwareverbinding

Zorg ervoor dat de kabel NIET is gebroken. Als u een switch, modem of router op uw netwerk gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze goed aangesloten zijn en dan ingeschakeld zijn. Soms kan de oplossing even eenvoudig zijn als de modem / router opnieuw opstarten en vervolgens op uw computer. U kunt ook de Ethernet-kabel aansluiten op een andere poort van de router om te testen.

OPMERKING: Een verlichte Ethernet-LED geeft een werkkabel aan en de juiste connectiviteit. Als het voedingslampje op uw Linksys router knippert, betekent dit dat de firmware beschadigd is.

Zorg ervoor dat uw adapter goed werkt

Schakel de netwerkadapter uit en weer in om ervoor te zorgen dat het functioneert. Controleer ook of de computer automatisch ingesteld is op een IP-adres. Klik
hier om te weten hoe u dit doet.

Controleer of u een IP-adresconflict heeft met een ander apparaat

Controleer of uw computer een uniek en geldig IP-adres krijgt van de modem of router. IP-adresconflict gebeurt wanneer twee computers op het netwerk hetzelfde IP-adres hebben. Klik hier om te weten te komen hoe u dit kunt oplossen.

SNELLE TIP: Als uw computer direct op de modem is aangesloten en er beperkte of geen connectiviteit is, moet u contact opnemen met uw internetprovider om te controleren of er een probleem is met het netwerk. Is dit het geval, wacht totdat het probleem is opgelost voordat u verder gaat met de probleemoplossing.

Draadloze verbinding

Onjuiste draadloze sleutel / wachtwoord

Verbinding maken met een beveiligd draadloos netwerk vereist WEP, WPA Personal of WPA2 Persoonlijke beveiligingssleutel of wachtwoordzin. U kunt deze fout ondervinden wanneer u de draadloze instellingen van uw router heeft gewijzigd. Om dit te vermijden of als u niet zeker bent van uw draadloze sleutel of wachtwoord, controleer dan de draadloze beveiligingsinstellingen van uw router. U kunt ook proberen uw draadloze netwerkprofielen of voorkeursnetwerken te verwijderen of te vergeten. Voor meer informatie klik hier.

OPMERKING: Niet alle draadloze adapters zijn compatibel met WPA2™ Personal. Controleer of uw adapter en het besturingssysteem van de computer compatibel zijn met de draadloze beveiliging van de router.

Wireless MAC Filter ingeschakeld op de router

De meeste Linksys routers hebben draadloze MAC filter functie. Dit beperkt het aantal draadloze clients die verbinding mogen maken met het draadloos netwerk.

Zorg ervoor dat uw adapter goed werkt

De draadloze adapter van uw computer werkt beter als de drivers up-to-date zijn. De compatibiliteit van de draadloze adapter met de draadloze-AC, N, G, A of B-standaarden moet ook in overweging worden genomen. Neem contact op met uw fabrikant van de hardware voor volledige specificaties van uw draadloze adapter. U kunt ook de connectiviteit van andere draadloze apparaten in het netwerk controleren. De router moet goed werken als alle andere apparaten goede draadloze connectiviteit hebben met het netwerk.

SNELLE TIP: Om het probleem met draadloze connectiviteit te isoleren, kunt u proberen om uw computer of andere draadloze apparaten aan te sluiten op andere draadloze routers (coffee shop, enz.). U kunt ook de netwerkadapter uitzetten en inschakelen om deze opnieuw te resetten.

Afstand van de router

Om te zorgen voor stabiele draadloze connectiviteit, zorg ervoor dat uw computer binnen het bereik van de draadloze router ligt. Computers kunnen ook problemen hebben met het aansluiten van draadloze netwerken door storingen van naburige draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetronovens. Om draadloze storing te voorkomen, wordt het kanaal van uw router aangepast. Als u gebruik maakt van een Linksys Smart Wi-Fi, klik hier voor instructies.

Verouderde router firmware

Firmware actualisaties lossen bug problemen op op een router. Als alle draadloze computers en apparaten problemen hebben met de verbinding met het draadloos netwerk, moet u de firmware van de router mogelijk actualiseren. Voor meer informatie over het actualiseren van de firmware van de Linksys router, klik hier.

OPMERKING: Als u de firmware actualiseren op een Linksys-router wilt actualiseren, moet u deze opnieuw instellen naar de fabrieksinstellingen. U moet ofwel een back-up maken van uw routerinstellingen of de router opnieuw configureren na de Reset procedure.