De Linksys RE4100W N600 Dual-Band Wireless Range Extender installeren

De Linksys RE4100W N600 Dual-Band Wireless Range Extender is een van de nieuwste range extenders van Linksys die simultaan werkt op 2,4 GHz en 5 GHz-frequenties. U kunt dit gebruiken om het bereik van uw bestaande draadloze netwerken uit te breiden om dode hoeken te elimineren.

Het installeren van deze range extender is snel en eenvoudig gemaakt met de ingebouwde installatiesoftware. Voor de feitelijke installatie, moet u de volgende gegevens van uw bestaande en actieve draadloos netwerk weten:

• Naam van het draadloos netwerk (SSID)
  • Wachtwoord van het draadloos netwerk
Stap 1:
Sluit de Linksys RE4100W aan op een werkend stopcontact.

Stap 2:
Plaats de range extender halverwege tussen uw router en de ruimte zonder WiFi Zorg ervoor dat u op die plek ten minste 50% van het WiFi-signaal van uw router op het apparaat dat u wilt gebruiken voor de installatie heeft.

Stap 3:
Kies uit met welk installatie type u liever verder gaat:

• Draadloze installatie – Wacht op een effen groen lampje op het voorpaneel van de range extender. Het kan tot twee (2) minuten duren. Op een computer, smartphone of tablet, sluit aan op de Linksys Extender Setup draadloos netwerk naam (SSID).

• Bekabelde installatie – Sluit één (1) uiteinde van de Ethernet-kabel op de poort aan de achterkant van de Linksys RE4100W en sluit vervolgens de andere uiteinde aan op uw computer.
OPMERKING: Uw computer moet gedurende deze tijd alleen aan de Linksys RE4100W aangesloten worden en niet verbonden zijn met uw router bedraad of draadloos.

Stap 4:
Open een web browser op uw computer, smartphone of tablet en open de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys RE4100W door “192.168.1.1” in de adresbalk in te typen.

OPMERKING: Wanneer u om verificatie wordt gevraagd, laat de gebruikersnaam leeg en voer "admin" in het veld Password (Wachtwoord) in en klik op OK of Login. Als u uw wachtwoord heeft aangepast, voer dit dan in.

Stap 5:
Zodra u toegang heeft tot de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys RE4100W, volg de instructies op het scherm. Zodra de aansluiting met het draadloos netwerk van uw router is geslaagd, ziet u een bevestigingsbericht. Klik op Close (Sluiten).

U moet nu in staat zijn om verbinding te maken met uw netwerk.

SNELLE TIP: Als u de firmware van de Linksys RE4100W wilt upgraden, klik hier.