Overzicht van het hulpprogramma Parental Controls (Ouderlijk Toezicht) in Linksys Smart Wi-Fi

Met de functie Parental Controls (Ouderlijk toezicht) in Linksys Smart Wi-Fi kunt u beperken welke apparaten in uw netwerk online kunnen gaan op specifieke tijden van de dag.  U kunt beperkingen instellen voor maximaal 14 apparaten op uw netwerk.

Met ouderlijk toezicht kunt u:

• Internetsites blokkeren op specifieke apparaten
  • Internettoegang beperken op specifieke apparaten
  • Internettoegang beperken op specifieke tijden
Met deze functie kunt u specifieke beperkingen instellen voor specifieke apparaten die worden gebruikt door jongere kinderen of tieners in uw huis.

De Parental Controls Tool openen

Stap 1:
Open een web browser en voer het IP-adres van uw router in of “myrouter.local” in de adresbalk en druk op [Enter].

OPMERKING:  Het standaard IP-adres van de router is 192.168.1.1.  Als het niet werkt of het IP-adres is gewijzigd, controleer het IP-adres van uw Linksys router.   Voor instructies, klik
hier.

Stap 2:
In het menu Smart Wi-Fi Tools, klik op Parental Controls (Ouderlijk toezicht).

User-added image

U kunt nu de Parental Controls Tool (Ouderlijke toezicht Tool) configureren volgens uw voorkeur.

User-added image

Internetsites blokkeren op specifieke apparaten

Met deze optie kunt u bepaalde websites opgeven die u wilt blokkeren.  Klik op Add (Toevoegen) om een websiteadres in te voeren dat u wilt blokkeren.  Klik hier voor meer informatie over deze bewerking.

OPMERKING:  Websiteadressen met "https://" kunnen worden geblokkeerd, maar omdat ze gecodeerd zijn, kan Linksys Smart Wi-Fi u niet omleiden.  In plaats van een pagina die aangeeft dat het adres is geblokkeerd, ziet u een foutbericht in de browser.

Internettoegang beperken op specifieke apparaten

Selecteer de computer of het apparaat waarvoor u ouderlijk toezicht wilt instellen en geef de beperkingen op die u wilt toepassen.

• Klik op Never (Nooit) om ervoor te zorgen dat een apparaat nooit toegang tot internet kan verkrijgen.  Ook als u de internettoegang niet blokkeert, kunt u met de onderstaande optie specifieke sites blokkeren voor de geselecteerde computer of het geselecteerde apparaat.  Klik hier voor gedetailleerde instructies.

• Klik op Always (Altijd) om de internettoegang volledig te blokkeren en gebruikers nooit toegang te geven tot internet.  Klik hier voor gedetailleerde instructies.

Internettoegang beperken op specifieke tijden

Selecteer de computer of het apparaat waarvoor u ouderlijk toezicht wilt instellen op een specifieke tijd.  Klik hier voor gedetailleerde instructies.

• Klik op Specific Times (Specifieke tijden) om specifieke tijden te kiezen waarop toegang tot internet wordt geblokkeerd.  Gedurende deze perioden hebben gebruikers van de computer of apparatuur geen toegang tot internet.

OPMERKING:  Als u wilt weten hoe u de functie Parental Controls (Ouderlijk toezicht) van Linksys Smart Wi-Fi uitschakelt, klikt u hier.

Uw netwerk beveiligen

Naast het inschakelen van de functie Parental Controls (Ouderlijk toezicht) van uw Linksys Smart Wi-Fi router, kunt u ook internettoegang beheren voor gasten of tijdelijke bezoekers van uw huis met de functie Guest Access (Gasttoegang) van Linksys Smart Wi-Fi.  Klik op de volgende link voor meer informatie.