Oplossen van WiFi-detectie-instellingsfout bij het instellen van de RE1000 of RE3000W met behulp van een Mac-computer

Scenario: Mijn router is goed geconfigureerd, waarom kan mijn range extender geen WiFi-netwerk detecteren/vinden wanneer ik hem probeer in te stellen?

Als u dit probleem heeft ondervonden, zijn hier enkele manieren om het op te lossen:

Controleer of de WiFi-capaciteit van uw computer is ingeschakeld
Maak verbinding met het 2,4 GHz WiFi-netwerk
Houd de SSID van uw WiFi-router zichtbaar
Zorg ervoor dat de extender zich binnen WiFi-bereik bevindt

Controleer of de WiFi-capaciteit van uw computer is ingeschakeld

Controleer of uw computer verbonden is via WiFi, aangeduid door het WiFi-pictogramsf141004-002_en_v3.png. Als uw Mac® computer dit pictogram sf141004-003_en_v3.png toont, betekent dit dat de WiFi-mogelijkheid is uitgeschakeld.

1. Klik op het pictogram sf141004-004_en_v3.png in de rechterbovenhoek van uw scherm.

2. Om WiFi in te schakelen, klikt u op Turn Wi-Fi On (Wi-Fi inschakelen).

Maak verbinding met het 2,4 GHz WiFi-netwerk

Als u een dual-band WiFi router heeft, zorg er dan voor dat het 2,4 GHz netwerk uitzendt. De computer moet worden aangesloten op het 2,4 GHz netwerk omdat de Linksys Wireless-N Range Extenders (RE1000 en RE3000W) niet compatibel zijn met het 5 GHz netwerk.

1. Klik op het WiFi-pictogram sf141004-006_en_v3.png om de lijst met beschikbare WiFi-verbindingen te bekijken.

2. Klik op de WiFi-netwerknaam of SSID van uw 2,4 GHz netwerk. In dit voorbeeld wordt Linksys WRT1900AC2.4 als voorbeeld gebruikt.

3. Als u wordt gevraagd een Password (Wachtwoord) in te voeren, voert u dit in het daarvoor bestemde veld in en klikt u vervolgens op Join (Deelnemen).

U kunt op Show password (Toon wachtwoord) klikken om de tekens van het wachtwoord dat u typt te zien. Verder kunt u ook dit Remember this network (Netwerk onthouden) selecteren om uw computer de volgende keer automatisch met hetzelfde WiFi-netwerk te verbinden.

Eenmaal verbonden verschijnt er een pictogram sf141004-009_en_v3.png naast het WiFi-netwerk waarmee u verbonden bent. U zou nu verbonden moeten zijn met het 2,4 GHz netwerk van uw router.

Houd de SSID van uw WiFi-router zichtbaar

Een van de redenen waarom de range extender uw WiFi-netwerk niet kan detecteren, kan zijn dat het WiFi-wachtwoord van de router verborgen of uitgeschakeld is. Als gevolg hiervan kan de installatiewizard het netwerk van uw router niet detecteren.

Als u eerder uw netwerknaam als verborgen heeft ingesteld, moet u de SSID Broadcast-functie van de router instellen op Enabled (Uitgeschakeld). Meer informatie over het uitschakelen van SSID Broadcast.

De SSID Broadcast Enabled/Disabled (SSID Broadcast inschakelen/uitschakelen)-functie is alleen beschikbaar voor Linksys WiFi-routers en Linksys Smart WiFi-routers met klassieke firmware. Deze specifieke functie wordt niet langer ondersteund voor routers die gebruikmaken van een Linksys cloud-account.

Sluit uw computer opnieuw aan en voer de installatiewizard van uw range extender opnieuw uit.

Zorg ervoor dat de extender zich binnen WiFi-bereik bevindt

Zorg ervoor dat uw range extender zich binnen het WiFi-bereik van uw Linksys-router bevindt. Daarnaast kunnen er signaalobstakels zijn tussen uw router en uw range extender. Probeer uw range extender naar een andere locatie te verplaatsen. Plaats uw range extender niet in de buurt van metalen voorwerpen, gemetselde muren en reflecterende oppervlakken zoals spiegels.

Meer informatie:

Problemen oplossen met de draadloze detectie bij het instellen van de RE1000 of RE3000W via een Windows®-computer