Het stuurprogramma van uw Linksys Wireless-N USB-adapter bijwerken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het stuurprogramma van uw Linksys Wireless-N USB Adapter actualiseerd. Voor het actualiseren moet u eerst de laatste versie van het stuurprogramma downloaden van de Linksys ondersteuningspagina. Voor instructies over het downloaden van stuurprogramma’s, klikt u hier.

Zorg ervoor dat uw computer beschikt over een werkende internetverbinding. Als uw computer rechtstreeks op de router is aangesloten met behulp van een Ethernet-kabel en geen verbinding met internet kan maken, koppelt u hem los en sluit uw computer rechtstreeks aan op de kabel- of DSL-modem. Als er geen internetverbinding is, neem dan contact op met uw internetprovider (ISP).

SNELLE TIP: Controleer of uw computer voldoet aan de minimumsysteemvereisten van de adapter, om de compatibiliteit van het systeem te verzekeren. U kunt deze informatie terugvinden in de meegeleverde documentatie.

OPMERKING: In dit voorbeeld is de AE2500 wireless adapater gebruikt.

Volg de volgende stappen om het stuurprogramma van uw draadloze adapter te actualiseren:

Windows 7/Vista

Stap 1:
Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Computer op uw bureaublad en klik vervolgens op Properties (Eigenschappen).

Stap 2:
Klik op Device Manager (Apparaatbeheer) onder de categorie Control Panel Home (Configuratiescherm).

Stap 3:
Klik met uw rechtermuisknop op Linksys AE2500 of de naam van uw adapter. Klik vervolgens op Update Driver Software... (Stuurprogramma actualiseren...).

Stap 4:
Kies hoe u naar het stuurprogramma wilt zoeken.

• Als u automatisch wilt zoeken, selecteert u Search automatically for updated driver software (Automatisch naar geactualiseerde stuurprogramma software zoeken).

• Als u zelf wilt zoeken naar het stuurprogamma, klik dan op Browse my computer for driver software (Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken).

Als de webbrowser venster verschijnt, klik op Browse... (Zoeken...) zoek voor de locatie van het stuurprogramma voor uw netwerkadapter. Klik vervolgens op Next (Volgende) om de actualisatie te starten.

Een Select Network Adapter prompt verschijnt die de adapter weergeeft die overeenkomt met uw hardware, selecteer Linksys AE2500 klik op Next (Volgende).

Er verschijnt een venster dat op de afbeelding hieronder lijkt om mee te delen dat uw stuurprogrammasoftware met succes is geactualiseerd. Klik op Close (Sluiten) om af te sluiten.

Windows XP

Stap 1:
Klik op het pictogram My Computer (Mijn computer) op het bureaublad en vervolgens op Properties (Eigenschappen).

Stap 2:
Selecteer Hardware en klik vervolgens op Device Manager (Apparaatbeheer).

Stap 3:
Klik op Netwerk adapters en vervolgens met de rechtermuisknop op Linksys AE2500 of de naam van uw adapter. Klik vervolgens op Update Driver Software... (Stuurprogramma actualiseren...).

Stap 4:
Kies hoe u naar het stuurprogramma wilt zoeken.

OPMERKING: Kies No, not this time (Nee, nu niet) om het stuurprogramma handmatig te installeren.

Voor handmatige installatie

Stap 1:
Sluit de Linksys adapter aan.

Stap 2:
Als de Hardware Update Wizard verschijnt, selecteer Install from a list or specific location (Advanced) (Installeren vanaf een lijst of een specifieke locatie (Geavanceerd)). Klik vervolgens op Next (Volgende).

Stap 3:
Selecteer Search for the best driver in these locations (Op de onderstaande locaties naar het beste stuurprogramma zoeken) om de standaardzoekmachine op lokale paden of verwisselbare media te beperken of uit te breiden.

• Search removable media (floppy, CD-ROM…) (Zoek verwijderbare media (diskette, cd-rom ...)) - Selecteer deze optie als u wilt zoeken naar een beschikbare installatie-cd.
  • Include this location in the search (Ook op deze locatie zoeken) - Selecteer en klik op Browse (Bladeren) om de locatie van het stuurprogramma op te geven.aaa

OPMERKING: Als u Don’t Search. I will choose the driver to install (Zoek niet, ik zal een driver kiezen om te installeren) selecteert kunt u een stuurprogramma kiezen uit een lijst. Het stuurprogramma die u kiest kan wel of niet overeenkomen met uw adapter.

Stap 4:
Nadat u de zoek- en installatieopties heeft ingesteld, zoekt de Setup Wizard (Installatiewizard) naar het stuurprogramma.

Stap 5:
Wanneer het venster Completing the Hardware Update Wizard (Voltooiing van de hardeware update wizard) verschijnt, klikt u op Finish (Voltooien).

Uw Linksys Wireless-N driver software moet nu geactualiseerd zijn.

Als het apparaat niet correct functioneert, kunt u het stuurprogramma ook verwijderen, uw computer herstarten en de adapter opnieuw installeren. Om een Linksys Wireless-N Adapter in te stellen klik hier voor instructies. Om te weten hoe u de adapter handmatig kan installeren zonder installatie-cd, klikt u hier.