Hoe uw draadloze apparaten aansluiten op uw netwerk met behulp van de Linksys cloud account

Draadloze connectiviteit is een van de opkomende technische innovaties van vandaag en wordt een essentieel onderdeel van een WiFi-thuisnetwerk.  Met deze functie kunt u uw draadloze apparaten naadloos met internet verbinden zonder dat u kabels op uw apparaten hoeft aan te sluiten.

Het belangrijkste doel van de Linksys Smart Wi-Fi is om uw WiFi de beste ervaring te bieden.  Draadloze apparaten die verbinding kunnen maken met een router, zoals smartphones, tablets, gameconsoles, camera's en draadloze printers, kunnen gebruikmaken van de internetverbinding via uw Linksys Smart Wi-Fi Router.

SNELLE TIP:  Om een apparaat aan te sluiten, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor informatie over hoe u het kunt verbinden met WiFi.  Elk apparaat heeft zijn eigen manier om verbinding te maken met WiFi, maar de gebruikelijke methode is om het netwerk te selecteren waarmee verbinding moet worden gemaakt en een beveiligingssleutel of wachtwoord in te voeren.

Volg de onderstaande procedure om te weten hoe u uw draadloze apparaat kunt verbinden met uw thuisnetwerk met behulp van uw Linksys cloud account:

Stap 1:
Ga naar uw Linksys cloud account.  Klik hier voor instructies.

Stap 2:
Klik op Device List (Lijst met apparaten) in het navigatiemenu van Linksys Smart Wi-Fi Tool.

OPMERKING:  Heeft u een Linksys WRT1900AC-router, klikt u op Network Map Tool.

Stap 3:
Klik op Add a Device (Apparaat toevoegen) knop.

Stap 4:
Selecteer Other (Anders) op de pagina Select the type of device to add to your network (Selecteer het type apparaat dat u aan uw netwerk wilt toevoegen).

Stap 5:
Neem kennis van de instellingen voor Network Name SSID (Netwerknaam SSID), Password (Wachtwoord) en Security Type (Beveiligingstype) op de pagina Add a wireless device (Een apparaat draadloos toevoegen).

Stap 6:
Voer het Password (Wachtwoord) of de Security Key (Beveiligingssleutel) in, zo nodig, het Security Type (Beveiligingstype).

OPMERKING:  Voor bepaalde apparaten moet u het Security Type (Beveiligingstype) opgeven.

Stap 7:
Wanneer het apparaat is aangesloten, klikt u op image.png op de pagina Add a wireless device (Een apparaat draadloos toevoegen).  Uw apparaat moet nu toegang hebben tot internet.

SNELLE TIP:  Het apparaat dat u zojuist heeft verbonden moet nu worden weergegeven in Device List (Lijst met apparaten)/Network map.  U kunt de naam en het pictogram van dit apparaat wijzigen in het gedeelte Device List (Lijst met apparaten)/Network map van uw Linksys cloud account.  Voor meer informatie klikt u hier.  U kunt ook de WiFi optimaliseren door de basisinstellingen van uw router te wijzigen met uw Linksys cloud account.  Voor instructies over het wijzigen van de draadloze instellingen, klik hier

Sommige Linksys Smart Wi-Fi Routers ondersteunen alleen de veiligere Wi-Fi Protected Access® (WPA™ / WPA2™) als beveiligingstype voor uw WiFi.  Als u problemen ondervindt bij het aansluiten van een apparaat of spelsysteem zoals  PlayStation® Portable (PSP), Nintendo DS™, TiVo®, draadloze printer of andere apparaten, gebruikt deze mogelijk een oudere beveiligingsmethode genaamd Wired Equivalent Privacy (WEP).

Als u een ouder apparaat dat WEP-beveiliging gebruikt, wilt verbinden met uw Linksys Smart Wi-Fi Router, raadpleegt u de documentatie van het apparaat om te zien of u de draadloze beveiligingsinstelling kunt wijzigen van WEP naar WPA™.  Als u de beveiligingsinstelling van uw apparaat niet kunt wijzigen in WPA, kunt u het apparaat niet verbinden met uw router.

OPMERKING:  Als u problemen ondervindt bij het toevoegen van een apparaat aan uw netwerk via uw Linksys cloud account, zorg er dan voor dat u verbonden bent met de juiste netwerknaam (SSID).  Als uw apparaat is verbonden met het juiste netwerk en de verbindingsproblemen blijven bestaan, controleert u bovendien of de firmwareversie van uw router up-to-date is.  Klik hier voor instructies over hoe u dit doet.

Uw gastnetwerk inschakelen

Dankzij veilige gasttoegang zijn minder instellingen op de apparaten van uw gasten vereist.  Het is de beste manier om eenvoudig en veilig toegang tot internet te verkrijgen.  Voor meer informatie over het configureren van deze functie op uw router met uw Linksys cloud account, klikt u op het volgende artikel.