Verbinding maken met een draadloos netwerk met uitgeschakelde WiFi Broadcast

Het uitschakelen van de WiFi van een Linksys router verbergt uw WiFi voor apparaten. Dit is een manier om de beveiliging van uw WiFi te versterken.

Om een apparaat te verbinden met een netwerk met WiFi uitgeschakeld, heeft u het volgende nodig:

WiFi-naam (SSID)
WiFi-beveiligingsmodus
WiFi-beveiligingssleutel of wachtwoordzin

Zorg ervoor dat u kennis heeft over de draadloze instellingen van uw router  voordat u het apparaat aansluit op het netwerk. Het draadloze wachtwoord of beveiligingssleutel is hoofdlettergevoelig.

Klik op het besturingssysteem van het draadloze apparaat dat u probeert te verbinden met het netwerk voor specifieke instructies.

Windows® 11
Windows 10
Mac® OS
Windows® 11

1. Klik op de Windows-startknop.

2. Typ "Settings" om de app Settings (Instellingen) weer te geven.

3. Selecteer Network & internet (Netwerk & internet) klik vervolgens op Wi-Fi.

4. Klik op Manage known networks (Beheer bekende netwerken).

5. Klik op Add network (Netwerk toevoegen).

6. Voer uw Network name (Netwerknaam) in en selecteer vervolgens het Security type (Beveiligingstype) dat uw router momenteel gebruikt.

7. Voer uw WiFi Security key (WiFi-beveiligingssleutel) in en klik op Save (Opslaan).

Uw computer is nu verbonden met uw verborgen WiFi.

Windows 10

1. Klik linksonder op de startknop van Windows.

2. Typ "Settings" om de app Settings (Instellingen) weer te geven.

3. Selecteer Network & Internet (Netwerk & Internet).

4. Selecteer Wi-Fi klik vervolgens op Manage known networks (Beheer bekende netwerken).

5. Klik op Add a new network (Voeg een nieuw netwerk toe).

6. Voer uw Network name (Netwerknaam) in en selecteer vervolgens het Security type (Beveiligingstype) dat uw router momenteel gebruikt.

7. Voer uw WiFi Security key (WiFi-beveiligingssleutel) in en klik op Save (Opslaan).

Uw computer is nu verbonden met uw verborgen WiFi.

Zodra uw computer is verbonden met een verborgen netwerk, kan deze de SSID van de verborgen WiFi detecteren en zien wanneer deze binnen bereik is. Andere computers die nog niet eerder verbinding hebben gemaakt met het verborgen netwerk, kunnen het netwerk echter nog steeds niet zien.

Meer informatie:

Uw iPhone® verbinden met een draadloos netwerk met uitgeschakelde SSID Broadcast
Uw Android™ smartphone verbinden met een draadloos netwerk terwijl SSID broadcast is uitgeschakeld