Het lokale IP-adres van uw Linksys-router controleren met behulp van een Mac-computer

Een IP-adfres wordt gebruikt om een computer of apparaat in een netwerk te identificeren. Het controleren van het lokale IP-adres van uw Linksys router is handig wanneer:

• Toegang krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina van de router
  • Bepalen welk IP-bereik en welke standaardgateway moeten worden gebruikt bij het toewijzen van een statisch IP-adres op een computer.
Voordat u het IP-adres van uw Linksys-router controleert, moet u ervoor zorgen dat uw computer ermee is verbonden via WiFi of via een ethernetkabel.

Het IP-adres van uw router controleren

1. Klik op het Apple® pictogram in het menu en selecteer de optie System Preferences… (Systeem eigenschappen).

2. In Internet & Wireless (Internet & Draadloos) klik op Network (Netwerk).

3. Klik op de knop Advanced… (Geavanceerd...).

4. In het scherm Network (Netwerk), klik op de TCP/IP tab. Het lokale IP-adres van uw router is de reeks cijfers die wordt weergegeven in het gedeelte Router.

Stap 5:
Klik op OK
.

Windows®-computers hebben ook verschillende instructies voor het controleren van het IP-adres.