Computers beschermen tegen schadelijke websites

Scenario:

Mijn kinderen zijn 13 en 15 jaar oud en zitten regelmatig urenlang achter de computer op internet. Ik maak me zorgen dat ze wellicht schadelijke websites openen. Is er een manier waarop ik deze schadelijke websites kan blokkeren?

Oplossing:

Als u een van de vele ouders bent die zich zorgen maken over de schadelijke websites die hun kinderen kunnen bekijken, zult u blij zijn met dit nieuws. Met Linksys Connect kunt u specifieke websites blokkeren. Lees verder om te ontdekken hoe u op de computers van uw kinderen bepaalde websites kunt blokkeren door het opgeven van de webadressen of sleutelwoorden.

Dit artikel gaat ervan uit dat u ouderlijk toezicht al hebt ingesteld. Als dat niet het geval is, klik dan hier voor meer informatie.

OPMERKING: De Linksys E1200, E1500, E1550, E2500, E3200 en E4200 routers beschikken over een ingebouwde functie Ouderlijk toezicht. Klik hier voor meer informatie over het instellen van deze functie via de webgebaseerde instellingenpagina van de router.

Stap 1:
Open Linksys Connect en klik op Parental controls (Ouderlijk toezicht). Selecteer de computers waarop u beperkingen uit de lijst wilt instellen. Selecteer één computer tegelijk. Klik dan op OK.

OPMERKING: U opent Linksys Connect op een computer met Windows door te klikken op Start > All Programs (Alle programma's) > Linksys Connect. U opent Linksys Connect op een Mac door te klikken op de map Applications (Programma's) in Go (Gaan) en Linksys Connect te starten. Als u meer hulp nodig hebt, klikt u hier.

Stap 2:
Klik op Edit (Bewerken) naast de optie Block specific sites (Specifieke websites blokkeren).

Stap 3:
Voer het webadres in van de websites die u wilt blokkeren. Klik vervolgens op Save (Opslaan).

Stap 4:
Klik op de knop     om het scherm Parental controls (Ouderlijk toezicht) te sluiten.

OPMERKING: De websites die staan aangegeven onder de optie Block specific sites (Specifieke websites blokkeren), zijn niet toegankelijk, ongeacht eventuele tijdsbeperkingen die zijn ingesteld in Parental controls (Ouderlijk toezicht).

Wanneer u de geblokkeerde websites probeert te openen op de computer met de beperking, dient u een wachtwoord in te voeren voor ouderlijk toezicht om de blokkering van de website op te heffen. Dit betekent dat uw instellingen correct zijn opgeslagen. Als het wachtwoord voor ouderlijk toezicht is ingevoerd, is de inhoud slechts gedurende 1 uur beschikbaar.

Extra functie: Websites blokkeren die niet geschikt zijn voor tieners of jonge kinderen

Wanneer u een Valet of Valet Plus hotspot gebruikt, krijgt u een extra functie in ouderlijk toezicht te zien, zoals weergegeven in de afbeelding.

Klik voor meer informatie over deze opties op What's this? (Wat is dit?).

Stap 5:
Klik op Close (Sluiten).

OPMERKING: Linksys Valet is momenteel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. De Linksys E2100L router is uitsluitend verkrijgbaar in de V.S.

Gerelateerde artikels:

Linksys Connect installeren na het manueel instellen van de router
Linksys Connect - Veelgestelde vragen
Een Linksys Wireless-N router voor de eerste keer configureren met behulp van Linksys Connect
Bijkomende computers aansluiten op uw Valet Hotspot of Linksys Wireless-N router