Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een Linksys cloud account?

Wat zijn de voordelen van Linksys cloud account?
Waarom heb ik Linksys cloud account nodig voor mijn thuisnetwerk?
Is Linksys cloud account veilig?
Wat moet ik doen als ik Linksys cloud account wil gebruiken?
Wat zijn de mogelijkheden als ik geen account wil creëren?

Wat zijn de voordelen van Linksys cloud account?

De Linksys cloud account Routers waarvoor automatische updates zijn ingeschakeld, zijn bijgewerkt met de nieuwste firmware van Linksys.  Na deze update wordt de router voortaan beheerd door Linksys cloud account, een intelligent voor de volgende generatie van thuisnetwerken ervaringen.  Linksys cloud account beschikt over nog meer beheermogelijkheden en een gebruiksvriendelijke interface.  Voor meer informatie over de Linksys cloud account, klik hier voor een video tutorial.

Als uw draadloos netwerk al is ingesteld en u wilt de voordelen van het hebben van connected home weten, klikt u hier.

Waarom heb ik Linksys cloud account nodig voor mijn thuisnetwerk?

Er worden steeds meer mobiele apparaten, entertainmentapparaten en andere apparatuur aangesloten op het gemiddelde thuisnetwerk.  Hierdoor groeit de behoefte aan een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze oplossing.  Er worden dus steeds hogere eisen gesteld aan routers voor thuisgebruik en Linksys wil het voortouw nemen bij deze innovaties.

Is Linksys cloud account veilig?

De veiligheid van het netwerk en de bescherming van de gegevens van de gebruiker heeft bij ons altijd de hoogste prioriteit.  De instellingen van de router worden NOOIT opgeslagen in de Linksys cloud account.  Deze bevinden zich nog steeds in de router en alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord worden opgeslagen om externe connectiviteit mogelijk te maken.  We hechten zeer veel waarde aan uw veiligheid en hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat uw informatie en de aangesloten apparaten optimaal zijn beveiligd.

Dit zijn onze beveiligingsmaatregelen:

Valideren van de gebruiker

• We valideren gebruikers door een dubbele controle van hun e-mailaccount.  Door deze dubbele controle wordt aangetoond dat de gebruiker de eigenaar is van het e-mail account dat tijdens het aanmaken van de account is opgegeven.
  • We valideren het netwerk.  Voor het instellen van uw Linksys cloud account moet u het wachtwoord van de router opgeven als u verbonden bent met het netwerk achter die router.
  • Alleen als deze twee (2) gegevens correct zijn ingevoerd, wordt de unieke ID van de router verzonden naar de Linksys cloud account voor koppeling aan de account.
Veilige communicatie
  • De communicatie met de Linksys cloud account is gecodeerd en veilig.
  • Zowel uw browser als de router maken via een Secure Sockets Layer (SSL)-verbinding met Linksys cloud account.  Dit is dezelfde beveiliging die wordt gebruikt voor online bankieren.
  • De verbinding tussen Linksys cloud account en de router worden beheerd via Transport Layer Security (TLS), een veilige bidirectionele informatietunnel die vergelijkbaar is met SSL.
  • Privacy-instellingen - Linksys cloud account zoekt, verzamelt en bewaart geen persoonlijke gegevens of verbruiksinformatie en geeft deze ook niet door aan derden.  Alleen de volgende informatie wordt opgeslagen in de Linksys cloud account:
  1. Het e-mailadres dat u gebruikte voor het registreren van uw Linksys cloud account
  2. Uw voor- en achternaam
  3. Het met SHA-256 gecodeerde wachtwoord
  4. Het modelnummer van uw router
  5. De hardwareversie van uw router
  6. De firmwareversie van uw router
  7. Het serienummer van uw router
Wat moet ik doen als ik Linksys cloud account wil gebruiken?

De Linksys cloud account wordt als gratis dienst geleverd bij de nieuwe Linksys Smart Wi-Fi Routers.  Er zijn drie (3) manieren om Linksys cloud account te verkrijgen.  Alle drie (3) vereisen een verbinding met het internet.

1. Automatisch actualiseren met de Linksys Connect Software 1.4
  2. Automatisch actualiseren met de oude webgebaseerde opstartpagina van de router
  3. Handmatig actualiseren

Om te kunnen profiteren van alle mogelijkheden en functies van Linksys cloud account heeft u een internetverbinding en een Linksys cloud account-gebruikersaccount nodig.  Voor informatie over het creëren, activeren en koppelen van een Linksys cloud account klikt u hier.

BELANGRIJK:  Dit zijn de Tools (Hulpprogramma's) die u ziet als u een Linksys cloud account heeft.  U kunt al deze functies gebruiken om de mogelijkheden en prestaties van uw thuisnetwerk te optimaliseren.

User-added image

OPMERKING:  Device list (Apparatenlijst) wordt weergegeven als Network Map Tool onder de nieuwste Linksys Smart Wi-Fi Routers.  External Storage (Externe opslag) wordt weergegeven als USB Stoarge (USB-opslag) tussen oudere firmwareversies van Linksys Smart Wi-Fi Routers.

Wat zijn de mogelijkheden als ik geen account wil creëren?

Er zijn twee (2) mogelijkheden als u geen account wilt creëren:

Mogelijkheid 1:  De Linksys Connect Software blijven gebruiken.

De routerinstellingen worden niet gewijzigd door de firmware-upgrade en functioneren nog steeds.  U hoeft niets te doen als u tevreden bent met de huidige instellingen.  Om de basisinstellingen van de router te beheren, moet u de verbinding met internet verbreken.

BELANGRIJK:  Dit zijn de Tools (Hulpprogramma's) die u ziet als u zich met het wachtwoord van de router heeft aangemeld bij de webgebaseerde opstartpagina en niet met een Linksys cloud account.  Het standaardwachtwoord van de router is 'admin'.  Als u dit tijdens de eerste installatie heeft gewijzigd, gebruikt u het nieuwe wachtwoord.

OPMERKING:  Om naar de webgebaseerde opstartpagina te gaan zonder een Linksys cloud account, moet u de Ethernetkabel loskoppelen van de internetpoort van de router.

Mogelijkheid 2:  Downgraden van de Linksys account-firmware naar de oude webgebaseerde opstartpagina

Met deze mogelijkheid krijgt u de oude beheerinterface terug en kunt u alleen de lokale beheerfuncties gebruiken.  Het is niet aanbevolen om oudere firmware terug te zetten.  De talloze voordelen en toekomstige functionaliteiten van de Linksys cloud account worden niet ondersteund door de oude webgebaseerde opstartpagina.

Voor informatie over het downgraden van Router firmware naar de oude webgebaseerde opstartpagina klikt u hier.

Voor routers die niet zijn geactualiseerd of als u de Router firmware niet wilt gebruiken, meldt u zich aan bij de webgebaseerde opstartpagina van de router.  Ga hiervoor naar Administration > Firmware Upgrade (Beheer > Firmware opwaarderen).  Schakel de optie Upgrade Automatically (Automatisch opwaarderen) uit en klik op Save Settings (Instellingen opslaan) of Apply (Toepassen).  Als u hulp nodig heeft bij het openen van de webgebaseerde opstartpagina van de router klikt u hier.

Omdat we onze netwerktechnologie blijven innoveren en onze gebruikers optimaal willen ondersteunen, brengt Linksys regelmatig software-updates (Actualisaties) uit.  U haalt het meeste uit uw thuisrouter en profiteert optimaal van de geavanceerde functies als u een account maakt voor Linksys cloud account en dit ook gebruikt.