Problemen met draadloze printerverbindingen oplossen

Draadloze printers geven u het gemak van afdrukken vanaf elke plek in het huis, zolang u verbonden bent met de thuis-WiFi. Als uw draadloze printer verbindingsproblemen heeft met de router, zijn er misschien enkele instellingen die u moet controleren en wijzigen om het probleem op te lossen.

Voordat u begint:

• Problemen met de printer doen zich meestal voor tijdens de eerste installatie, dus zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding of documentatie van de printer leest om een probleemloze installatie van de printer te garanderen.
In dit artikel staan enkele tips om uw draadloze printer te laten werken.

Controleer de beveiligingsfuncties van uw computer
Controleer de WiFi-instellingen van uw router
Controleer de netwerkinstellingen
Isoleer het probleem

Controleer de beveiligingsfuncties van uw computer

Tot de beveiligingsfuncties behoren de antivirussoftware en de ingebouwde firewall van uw computer. Sommige firewall- en antivirussoftware-instellingen kunnen printerstuurprogramma's blokkeren die nodig zijn om de printer te detecteren.

Wat u kunt doen:

• Update de virusscanpatronen van uw antivirus- of internetbeveiligingssoftware
  • Voeg uitzonderingen toe voor uw printer

Controleer de WiFi-instellingen van uw router

Controleer of de op uw printer opgeslagen instellingen overeenkomen met de instellingen van uw router en of de printer zich binnen het bereik van de router bevindt.

Controleer deze instellingen:

• WiFi name (SSID) (WiFi-naam (SSID) – Dit is de naam van uw WiFi.
  • Password or passphrase (Wachtwoord of wachtwoordzin) – Dit is het wachtwoord dat u nodig heeft om verbinding te maken met WiFi.
  • Security mode (Beveiligingsmodus) – Het type codering dat uw WiF gebruikt. Kies een beveiligingsmodus die compatibel is met alle apparaten in uw huis.
  • Network mode (Netwerkmodus) – De technologie die uw WiFi gebruikt. Linksys-routers werken in de volgende modi: A-, B-, G-, N-, AC- en AX-technologie.
  • SSID Broadcast – Dit zou standaard moeten zijn ingeschakeld. Als de SSID-broadcast van de router is uitgeschakeld, moet u de WiFi-instellingen van de router handmatig invoeren op uw printer. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de printer voor instructies over het handmatig toevoegen van een WiFi-profiel.
  • MAC Filter – Als MAC-filtering is ingeschakeld op de router, zorg er dan voor dat het MAC-adres van de printer aan de router is toegevoegd zodat de printer toegang heeft tot WiFi.
U kunt uw WiFi-instellingen personaliseren om een unieke en veilige WiFi voor uw huis tot stand te brengen. Linksys Smart WiFi Routers hebben standaardnamen, dus u kunt in de war raken met andere WiFi in uw omgeving als u die van u niet verandert in iets anders.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie:

Controleer de netwerkinstellingen

Een andere manier om te controleren of uw printer verbonden is met uw WiFi is via de netwerkinstellingen. U kunt de handleiding van de printer raadplegen voor instructies over hoe u de netwerkinstellingen van uw printer kunt controleren. Het volgende moet binnen het bereik van uw router zijn:

• IP-adres
  • Subnet mask
  • Default gateway
  • DNS servers

Isoleer het probleem

Als u de hierboven voorgestelde tips voor probleemoplossing heeft uitgevoerd, maar de draadloze printer nog steeds niet wordt gedetecteerd door de WiFi, moet u het probleem verder isoleren. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen:

• Controleer of uw andere computers de printer kunnen detecteren
  • Controleer of u rechtstreeks naar de printer kunt printen (via USB of ethernetkabel)
Als geen van deze stappen uw probleem verhelpt, moet u mogelijk contact opnemen met uw printerfabrikant om te controleren of er andere configuratie-instellingen zijn die u kunt controleren of opnieuw kunt configureren om de printer te laten werken met uw WiFi-thuis en uw Linksys Smart WiFi-router.