Uw Android™ smartphone verbinden met een draadloos netwerk terwijl SSID broadcast is uitgeschakeld

Het uitschakelen van de draadloze netwerknaam (SSID) is een extra beveiligingsfunctie van de Linksys-router.  U kunt uw draadloze apparaten aansluiten door het netwerk toe te voegen aan de lijst met netwerken op uw smartphone.  In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android™ smartphone aansluit op het draadloze netwerk terwijl SSID-broadcast is uitgeschakeld.

Alvorens verbinding te maken, noteert u het volgende:

• Wireless network name (draadloze netwerknaam) (SSID)
  • Wireless security key (Draadloze beveiligingssleutel) of de wachtzin
  • Beveiligingsmodus of versleutelingstype (WEP, WPA, WPA2)

Vervolgens voert u onderstaande stappen uit:

Stap 1:
Tik in het beginscherm op Menu en vervolgens op Settings (Instellingen).

Stap 2:
Open Wireless and networks (Draadloos en netwerken) en tik vervolgens op Wi-Fi Settings (WiFi-instellingen).

Stap 3:
Schakel de WiFi van uw telefoon IN.

OPMERKING:  Onder Wi-Fi networks (WiFi-netwerken) wordt een lijst van gevonden beschikbare netwerken automatisch weergegeven.

Stap 4:
Onder WiFi-netwerken tikt u op Add Wi-Fi network (WiFi-netwerk toevoegen).

Stap 5:
Voer de netwerk-SSID in.

Stap 6:
Tik op het beveiligingstype dat door uw netwerk wordt gebruikt.

Stap 7:
Voer het netwerkwachtwoord in.

BELANGRIJK:  Zorg ervoor dat u het juiste wachtwoord gebruikt, aangezien sommige soorten beveiliging hoofdlettergevoelig zijn.

Stap 8:
Tik op Save (Opslaan).

De informatie over het netwerk wordt opgeslagen.  De volgende keer dat u binnen het bereik van dit netwerk komt, maakt het apparaat er automatisch verbinding mee.

Gerelateerd artikel:

Niet in staat draadloos verbinding te maken met een Android™ smartphone