Uw Linksys X-series Gateway instellen als router met behulp van de installatiewizard

Uw Linksys X-serie Gateway kan worden geïnstalleerd als modemrouter of alleen als router met behulp van de installatie-cd die is meegeleverd met het apparaat. Dit artikel zal u begeleiden bij het installeren van de gateway als een router, alleen met behulp van de installatiesoftware. In dit voorbeeld wordt de Linksys X3500 gebruikt.

1. Plaats de installatie-cd-rom in het cd/dvd-station van de computer.

2. Klik op Run (Uitvoeren).

3. Vink het selectievakje aan nadat u de licentie-overeenkomst heeft gelezen en klik daarna op Next (Volgende).

4. Selecteer op Router only (Alleen router) en klik vervolgens op Next (Volgende).

5. Sluit het ene uiteinde van het netsnoer aan op de router en het andere uiteinde op een stopcontact. Sluit daarnaast het ene uiteinde van de blauwe Ethernet-kabel aan op de Kabel-aansluiting op de achterkant van de router en het andere uiteinde op de modem. Schakel het apparaat in en klik daarna op Next (Volgende).

Zorg ervoor dat uw router verbonden is met uw computer via een Ethernet-kabel. Voor een stap-voor-stap handleiding, klik op
image.png (Laat me zien hoe) en volg de instructies op het scherm.

6. Wacht tot de software de gateway heeft geconfigureerd.

7. Wijzig de Router name (SSID) (Routernaam (SSID)) en het Password (Wachtwoord) en klik op Next (Volgende).

Noteer deze instellingen. U heeft ze nodig wanneer u andere draadloze apparaten met het netwerk wilt verbinden.

8. Klik op OK.

9. De hoofdpagina verschijnt. Klik op Close (Sluiten).

Uw Linksys X-series Gateway is nu succesvol ingesteld. Als de installatie mislukt dient u de gateway te resetten door de Reset-knop 10 seconden ingedrukt te houden en vervolgens opnieuw te beginnen met de installatie.