Linksys RE2000 FAQ's

HARDWARE INFORMATIE
Wat is de Linksys RE2000?De Linksys RE2000 is een selecteerbare dual-band Wireless-N range expander waarmee u het WiFi-signaal van elk accesspoint of router kunt herhalen om internetconnectiviteit te bieden.
Welk standaard IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord kunnen worden gebruikt om in te loggen op de webinterface van de Linksys RE2000?Het standaard IP-adres is 192.168.1.1. De standaardgegevens voor zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord zijn "admin".

Wanneer de Linksys RE2000 reeds met uw router is verbonden, zal de router automatisch een ander IP-adres toewijzen zodat er geen IP-adresconflict ontstaat.
Hoe kan ik de Linksys RE2000 instellen om verbinding te maken met mijn router of access point?Er zijn drie manieren om de Linksys RE2000 in te stellen:

Door de installatie-cd uit te voeren die bij het apparaat wordt geleverd.

Door de knop Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) op de range extender te gebruiken als uw router deze functie ook ondersteunt.

Door het apparaat te configureren via de webinterface.

Hoe reset ik de Linksys RE2000 naar de fabrieksinstellingen?

U kunt de Linksys RE2000 resetten naar de fabrieksinstellingen door de resetknop op de bovenkant van het apparaat 8 seconden ingedrukt te houden. U kunt het apparaat ook resetten naar de fabrieksinstellingen via de webinterface.

Welke besturingssystemen (OS) zijn compatibel met de installatiesoftware van de RE2000?Hieronder staan de compatibele OS:

Windows®:

Windows 8
Windows 7
Windows Vista® SP1
Windows XP SP3

macOS®:

Mountain Lion 10.8 alle versies
Lion 10.7 alle versies
Snow Leopard 10.6.1 of hoger
Leopard 10.5.8 of hoger
Waarvoor dient de poort op de Linksys RE2000?De Fast Ethernet (10/100 Mbps) poort werkt als een WiFi bridge. Het kan WiFi mogelijkheden bieden aan elk bekabeld apparaat en het in staat stellen om verbinding te maken met een WiFi netwerk. Het groene lampje gaat branden op wanneer een ethernet apparaat is aangesloten en actief is op deze poort.
WIFI BEVEILIGING
Welke WiFi-beveiliging ondersteunt de Linksys RE2000?Het ondersteunt WPA2™/WPA™ Mixed Mode, WPA2 Personal, WPA Personal, WEP.
Is de Linksys RE2000 compatibel met de oudere WiFi-standaarden?Ja. De snelheid is echter afhankelijk van de gebruikte WiFi standaard.

De Linksys RE2000 is niet compatibel met de Wireless-AC technologie.
PROBLEEMOPLOSSING
Mijn router is correct geconfigureerd, waarom kan mijn range extender geen WiFi detecteren/vinden?Controleer het volgende:

De range extender is ingeschakeld en het voedingslampje brandt.

De range extender bevindt zich binnen het WiFi-bereik van uw router.

Er kunnen signaalobstakels zijn tussen uw router en uw range extender. Probeer uw range extender naar een andere locatie te verplaatsen. Plaats uw range extender niet in de buurt van metalen voorwerpen, gemetselde muren en reflecterende oppervlakken zoals spiegels.

Uw WiFi-naam kan verborgen of uitgeschakeld zijn. Daardoor kan de installatiewizard niet zien dat het beschikbaar is. Als uw WiFi-naam verborgen is, klikt u op My network is hidden (Mijn netwerk is verborgen). U wordt gevraagd uw SSID en wachtwoord in te voeren, waarna de installatiewizard er verbinding mee kan maken en verder kan gaan.
Wat moet ik doen als ik fouten tegenkom bij het instellen van de extender?Mogelijk moet u de Linksys RE2000 resetten voordat u de installatie-cd opnieuw uitvoert.
Welke instellingen moet ik voorbereiden voor de Linksys RE2000 installatie?Voordat u met het installatieproces begint, moet u ervoor zorgen dat u over het volgende beschikt:

Een actieve 2,4 GHz en 5 GHz WiFi netwerkverbinding

WiFi-naam (SSID) - Als u een dual-band router heeft, zorg er dan voor dat de netwerknaam van uw 2,4 GHz netwerk anders is dan die van het 5 GHz netwerk.
Wachtwoord of beveiligingssleutel
Wat betekent een knipperend voedingslampje? Het voedingslampje knippert langzaam om de 3 seconden wanneer de range extender wordt gereset naar de fabrieksinstellingen of tijdens een firmware-upgrade.
SPECIALE FUNCTIES
Ondersteunt het Quality of Service (QoS)?    Ja.
Kan ik meerdere WiFi-apparaten aansluiten op mijn Linksys RE2000 zoals mijn router of accesspoint?Ja, de Linksys RE2000 werkt als een uitbreiding van uw router of accesspoint zodat u er meerdere apparaten op kunt aansluiten.
Kan ik meer dan één Linksys RE2000 toevoegen aan mijn bestaande WiFi? Ja. Maar aangezien de Linksys RE2000 het WiFi-signaal alleen van uw hoofdrouter of accesspoint krijgt. Het toevoegen van meerdere range extenders kan u voorzien van een nog lager signaal, waardoor minder bandbreedte aan uw WiFi-computers of apparaten die u gaat verbinden met deze extra extenders.
Moet ik de verbinding met verschillende SSID's verbreken en opnieuw verbinden wanneer ik ergens in huis ga als ik meerdere range-extenders gebruik?Nee. Ook al gebruikt u meerdere accesspoints of extenders in uw netwerk, u kunt toch verbonden blijven met elk van hen wanneer u zich door het huis verplaatst, aangezien ze met dezelfde WiFi-instellingen worden geconfigureerd.