Het wijzigen van de uitgebreide draadloze instellingen van uw range-extender

De Extendend Network Settings (Uitgebreide draadloze instellingen) van de range-extender is de draadloze verbinding tussen de range-extender en de draadloze client.  Het heeft opties waarmee u de draadloze instellingen voor uw uitgebreide netwerk kunt configureren.

BELANGRIJK:  Dit artikel zal u alleen leren hoe u de uitgebreide draadloos netwerk instellingen van uw range-extender kunt wijzigen.  Als u de naam van het draadloos netwerk van de router zelf wilt wijzigen, klik hier om te leren hoe.

Stap 1:
Open een browser om in te loggen op de webgebaseerde opstartpagina van uw range-extender.

SNELLE TIP:  Er zijn drie (3) methoden om in te loggen:

• Typ in http://extender.linksys.com in de adresbalk.
  • Typ in het IP-adres in van de range-extender.
OPMERKING:  Als uw range-extender nog niet is geconfigureerd kunt u het standaard IP-adres 192.168.1.1. gebruiken.  Zodra uw extender is geconfigureerd moet u het IP-adres opzoeken in de DHCP-tabel van uw router.  Klik hier voor meer informatie.
    • Voor RE6400, RE6300 en RE6700, typ in http://RE6x00-xxx voor Window-gebruikers of http://RE6x00-xxx.local voor Mac®-gebruikers, xxx staan voor de laatste drie (3) tekens van het MAC-adres van de range-extender.
    Stap 2:
    U wordt gevraagd om een wachtwoord.  Typ in “admin” in het Password (Wachtwoord) veld.  Klik vervolgens op OK.

OPMERKING:  Het standaard wachtwoord van de range-extender is "admin" en de gebruikersnaam wordt blanco gelaten.  Als u het heeft veranderd voer het nieuwe wachtwoord in.

User-added image

Stap 3:
    Klik op Basic Settings (Basisinstellingen).

Stap 4:
    Lokaliseer de Extended Wireless Settings (Uitgebreide draadloze instellingen) die u wilt wijzigen en vink het selectievakje voor Make same as router settings (Maak hetzelfde als routerinstellingen) aan om deze uit te schakelen.

OPMERKING:  In dit voorbeeld is de 2.4 GHz band gebruikt.

SNELLE TIP:  Standaard is het selectievakje aangevinkt en de velden zijn verborgen.

Stap 5:
    Typ uw gewenste draadloze naam en wachtwoord in de velden, Network Name (SSID) en Password (Netwerk naam (SSID) en Wachtwoord).

Stap 6:
    Als u de Extended Wireless Advanced Settings (Uitgebreide draadloze geavanceerde instellingen) zoals Channel Width, Security Mode, en SSID Broadcast (Kanaal breedte, beveiligingsmodus en instellingen voor uitzending SSID) wenst te wijzigen, doe dit in deze velden.

Stap 7:
    Klik op Enabled (Inschakelen) in SSID Broadcast.

User-added image

OPMERKING:  Als deze optie is ingeschakeld op Auto, de range-extender zal de instellingen volgen van de belangrijkste router of access point.

Stap 8:
    Als u ook de Extended Wireless Settings (Uitgebreide draadloze instellingen) van uw 5 GHz netwerk wilt wijzigen, dezelfde regel is van toepassing.  Scroll naar beneden naar de sectie 5 GHz Extended Wireless Settings en herhaal de Stappen 4-6.

OPMERKING:  Zorg ervoor dat uw router zowel 2.4 GHz als 5 GHz banden uitzendt.  Als de 5 Ghz band van uw router is uitgeschakeld of deze functie niet heeft, de 5 GHz instellingen op uw range-extender worden grijs weergegeven.

Stap 9:
    Klik op Save (Opslaan).

U moet de Extended Wireless Settings (Uitgebreide draadloze instellingen) van de range-extender met succes hebben gewijzigd.