Linksys Smart Wi-Fi Router OpenVPN – Veelgestelde vragen

1. Wat is OpenVPN en waar wordt het voor gebruikt?

OpenVPN is een functie van de Linksys Smart Wi-Fi Routers (WRT3200ACM, WRT1900AC, WRT1900ACS en WRT1200AC) waarmee de klant via de OpenVPN-client toegang tot zijn thuisnetwerk kan geven.  Het voegt een eenvoudige server en eenvoudige client-installatie-ervaring toe voor een thuisrouter met Virtual Private Network (VPN) -oplossing en een extra beveiliging zonder veel technische instellingen.  Klik hier voor instructies over het configureren van deze functie op uw router.

2. Wat zijn de beschrijvingen van de OpenVPN-instellingen op mijn Linksys Smart Wi-Fi Routers?

Klik hier voor meer informatie over de verschillende OpenVPN instellingen op uw Linksys router.

3. Kan ik de OpenVPN functie van mijn Linksys Smart Wi-Fi Routers configureren met behulp van een mobiel apparaat?

Ja.  Om te weten hoe klik op de bijbehorende links:

Android™-apparaat
iOS-apparaat

4. Zal de OpenVPN-functie werken in een dubbele NAT-omgeving?

In bepaalde omstandigheden kan OpenVPN niet werken op netwerken met meerdere routers, omdat het een openbaar WAN IP nodig heeft.  Raadpleeg openvpn.net voor verdere hulp.

5. Wat gebeurt er met de OpenVPN functie wanneer mijn Linksys Smart Wi-Fi Routers router in Bridge-modus is?

De OpenVPN functie is op de router uitgeschakeld als het is ingesteld in Bridge-modus.

6. Hoe voorkom ik dat een bestaande gebruiker verbinding maakt met mijn OpenVPN netwerk?

Als u een gebruiker uit de lijst van OpenVPN Users wilt verwijderen, klik op Edit (Bewerken) en klik vervolgens op de X-knop naast het profiel van de gebruiker om het uit de lijst te verwijderen.

7. Hoeveel gebruikersprofielen kan ik creëren?

U kunt maximaal 25 gebruikersprofielen voor uw netwerk aanmaken; echter u kunt slechts tot vijf (5) externe verbindingen met de router hebben.  Wanneer het maximale aantal is bereikt, ziet u een melding dat Max number of users reached (Max aantal gebruikers is bereikt).

8. Wat moet ik doen als ik de OpenVPN-functie niet op mijn Linksys Smart Wi-Fi Routers router zie?

Als u de OpenVPN-functie niet op de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys Smart Wi-Fi Routers (WRT3200ACM, WRT1900AC, WRT1900ACS en WRT1200AC), ziet, doe het volgende:

Stap 1:
Zorg ervoor dat uw router de meest recente firmware versie heeft.

Stap 2:
Als u bent aangemeld via linksyssmartwifi.com, moet u lokaal aanmelden.  Bijvoorbeeld, ga naar https://192.168.1.1 en klik op Local Access > OpenVPN > Edit (Lokale toegang > OpenVPN > Bewerken).  Vink het selectie vakje Allow remote access to this feature (Externe toegang tot deze functie ) aan en klik op Save (Opslaan).

9. Wat moet ik doen als de externe gebruikers niet meer kunnen verbinden met de OpenVPN?

Controleer eerst of u wijzigingen heeft aangebracht aan de router (LAN IP-adres WAN IP-adres, Port nummer of protocol).  Als een van deze instellingen is gewijzigd, moet u een nieuwe OpenVPN profiel sturen naar de gebruikers.  U kunt dubbel controleren of de gebruiker de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord dat is verstrekt gebruikt.

10. Wat moet ik doen als ik na het configureren van OpenVPN de andere computers niet kan zien en niet deelt dat we zijn aangesloten op mijn netwerk?

In deze gevallen, split-tunneling moet worden ingeschakeld, maar mag alleen worden gebruikt op particuliere netwerken.  Om veiligheidsredenen is het niet aan te raden om split-tunneling op openbare netwerken te gebruiken.