Hoe een cluster op uw Linksys LAPAC1200 of Linksys LAPAC1750 te creëren

Clustering biedt een enkel beheerpunt voor andere accesspoint.  Wanneer een wijziging wordt aangebracht op het Master Access Point, wordt deze naar de andere accesspoints in het cluster geduwd.  Deze functie vermindert de kosten en de complexiteit van het beheer van meerdere draadloze accesspoints.

BELANGRIJK:  Uw apparaat moet op firmwareversie 1.1.00.003 en hoger worden uitgevoerd.  Bovendien moeten alle accesspoints in een cluster hetzelfde modelnummer hebben.  Klik
hier voor meer informatie over de clusterfunctie van uw Linksys LAPAC1200 of Linksys LAPAC1750.

OPMERKING:  Een Cloud access point zoals de Linksys LAPAC1200C kan niet worden geclusterd met een niet-cloud-accesspoint zoals de Linksys LAPAC1200 en omgekeerd.

Dit artikel laat u zien hoe u een cluster kunt maken.  In het onderstaande scenario worden twee Linksys LAPAC1750 gebruikt als voorbeelden.

Stap 1:
Sluit het eerste accesspoint aan op het netwerk.  Dit zou dienen als uw hoofdaccesspoint.

Stap 2:
Configureer de benodigde instellingen die u nodig heeft op uw hoofdaccesspoint.

OPMERKING:  In dit scenario gaan we de draadloze instellingen configureren.  Deze stap is NIET nodig om het cluster te maken, maar we zullen het gebruiken om te laten zien hoe het Slave Access Point de gedeelde instellingen zal erven nadat het lid is geworden van het cluster.  Let op het type instellingen dat Shared (Gedeeld) of Unshared (Niet gedeeld) is.

a. Radio 1
i. SSID - SupportDPT
ii. Security (Beveiliging) - WPA/WPA2 Personal
b. Radio 2
i. SSID - SupportDPT_5
ii. Security (Beveiliging) - WPA/WPA2 Personal

User-added image

Stap 3:
Configureer de volgende instellingen op het eerste accesspoint.

a. Member Type - Master
b.
Location (Locatie) - Dit is een optionele instelling
c.
Cluster Name (Naam van de cluster) - Geef een naam voor uw cluster.  Dit veld is verplicht.

User-added image

Stap 4:
Klik op Save (Opslaan).

Stap 5:
Als het bevestigingsscherm verschijnt klik op OK.

User-added image

Step 6:
Merk op dat de Master wordt weergegeven in de sectie Cluster members en Status toont Inactive (Inactief).  Dit is omdat andere leden nog niet zijn aangesloten om een cluster te creëren.

User-added image

Step 7:
Meld u aan bij het tweede accesspoint en configureer het als een Slave met dezelfde clusternaam.

a. Member Type - Slave
Location (Locatie) - Dit is een optionele instelling
c.
Cluster Name (Naam van de cluster) - Moet dezelfde naam zijn als de master.

User-added image

Stap 8:
Klik op Save (Opslaan).

Step 9:
Als het bevestigingsscherm verschijnt klik op OK.

User-added image

Stap 10:
Klik op Refresh (Vernieuwen) op de Master om te controleren of de Slave is toegetreden.

User-added image

Stap 11:
Klik op Refresh (Vernieuwen) op de Slave om de tabel met Cluster Members bij te werken.

User-added image

Stap 12:
Nu kunt u zien dat de Slave de wifi-instellingen heeft overgenomen die op de master zijn geconfigureerd.

User-added image

Gerelateerde video:

Hoe u een cluster kunt creëren met behulp van de Linksys LAPAC2600 (VIDEO)