De Linksys ADSL/VDSL Dual-Band Wi-Fi Modem Router, X6200 leren kennen

Wat is de Linksys X6200?

De Linksys X6200 ADSL/VDSL Dual-Band Wi-Fi Modem Router is een high-speed ADSL/VDSL gateway dat kan worden ingesteld voor zowel DSL of Kabel verbinding.  Deze gateway is ideaal om meerdere apparaten aan te sluiten en om USB opslag aan het netwerk toe te voegen.

Browser vereisten

• Internet Explorer® 11, Safari® 9 Chrome™, Firefox® of later
Besturings systeem

• Mac:  OS X® Leopard v.10.5.8 of later, Snow Leopard v.10.6.1 of later, Lion v.10.7 of Mountain Lion v.10.8, Mavericks v.10.9, Yosemite v.10.10 of El Capitan v.10.11
  • Windows:  Windows XP SP3, Vista SP1 of later, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Products kenmerken

• 2 in 1 Modem + Wi-Fi Router
  • Concurrent Dual-Band
  • Gegevenssnelheid tot 300 Mbps op 2.4 GHz en 433 Mbps op 5 GHz
  • Tot 2x2 Spatiale Stream
  • Wi-Fi compatibel met 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac
  • Beamforming Technologie
  • ADSL / VDSL-ondersteuning
  • Ouderlijk toezicht
  • Gastnetwerk
  • DLNA-ondersteuning
  • Vier (4) Gigabit LAN poorten
  • Één (1) USB 2.0 poort
  • Vier (4) Internal Planar Inverted F Antennes (PIFA)
Voorkant

User-added image

LEDs

User-added image Ethernet (1, 2, 3 en 4) – branden zodra de een computer of een apparaat is aangesloten op die poort.

User-added image Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) – brandt continu groen als een WPS-verbinding met succes tot stand is gebracht.  De LED knippert langzaam terwijl de WPS een verbinding aan het opzetten is en knippert snel als er een fout optreedt.  De LED gaat uit als de WPS inactief is. Voor meer informatie over de WPS functie klik hier.

User-added image Wireless (Draadloos) – brandt zodra de draadloze functie is ingeschakeld.  Het knippert als de gateway actief gegevens verzendt of ontvangt via het netwerk.

User-added image WAN – brandt groen als de gateway rechtstreeks is aangesloten op een ADSL lijn.  Het brandt blauw als de gateway alleen als een router is ingesteld en aangesloten is op het Internet met een aparte modem.

User-added image Internet – brandt groen als de gateway een Internet verbinding heeft.  Het knippert groen terwijl de gateway een Internet verbinding instelt.  De LED branden rood als het geen IP-adres kan verkrijgen.

User-added image Power – brandt zodra de gateway is INgeschakeld.  De LED knippert tijdens elke opstart wanneer de gateway door de zelf-diagnostische modus gaat.  Als de diagnostisch voltooid is, branden de LED continu.  Ze branden rood als er een probleem is ontstaan.

OPMERKING:  Zodra de Power LED op uw Linksys gateway knipperen betekent dit dat de firmware is beschadigd.  Voor meer informatie over hoe u dit kunt op lossen, klik hier.

Achterkant

User-added image

User-added image DSL-poort – wordt aangesloten op de ADSL lijn.

User-added image Kabel-poort – wordt aangesloten op een Ethernet-kabel zodra de gateway is geïnstalleerd als een router only.

OPMERKING:  De kabel-poort wordt bedekt met een gele sticker om te voorkomen dat een DSL-kabel in de verkeerde poort wordt ingebracht.

User-added imageEthernet (1, 2, 3 en 4) – sluit de gateway aan op de computers en andere Ethernet netwerk apparaten op uw netwerk met behulp van een Ethernet-kabel.

User-added image USB poort – sluit een externe USB drive op deze poort om een network-attached storage te hebben.

User-added image Power – waar u de stroomadapter, die met de router komt, op aansluit.

User-added image Wi-Fi Protected Setup™ (WPS) – druk op deze knop om de WPS  functie te zoeken voor uw WPS-ondersteunende draadloos apparaat.

User-added image Reset – geeft u de mogelijkheid om de router te herstellen naar de fabrieksinstellingen.  Er zijn twee (2) manieren om de Linksys X6200 te herstellen naar de fabrieksinstellingen.

• Houd de reset-knop voor ongeveer 10 seconden ingedrukt.
  • Herstel de standaardinstellingen vanaf de Administration > Factory Defaults (Beheer > Standaard ) pagina van de webgebaseerde opstartpgina van de gateway.
OPMERKING:  Voor meer instructies over hoe u uw gateway kunt herstellen naar de fabrieksinstellingen klik hier.

User-added image Aan/Uit schakelaar – druk op de schakelaar om de modem-router AAN of UIT te zetten.