Overzicht van de handmatige instellingen van de Cross Band functie

De Cross Band instellingen maximaliseren van het gelijktijdig gebruik van beide banden (2,4 GHz en 5 GHz) voor snelle gegevensoverdracht en ononderbroken streaming en gaming.  Met Cross Band-technologie heeft uw apparaat de mogelijkheid om een signaal op één frequentie (kanaal) te ontvangen en tegelijkertijd op een ander kanaal te verzenden voor full-duplexcommunicatie.  Dus in plaats van om de beurt op dezelfde frequentie te verzenden, kunnen beide cliënten op hetzelfde tijdstip maar op verschillende banden verzenden.

Om te begrijpen hoe de Cross Band functie werkt, zie onderstaande afbeelding:

OPMERKING:  In deze afbeelding, de handmatige instelling voor Cross Band is ingesteld voor 5 GHz Only.

User-added image

Als u Manual (Handmatig) kiest, selecteert dit het gewenste pad voor het verzenden van gegevens tussen het apparaat en de draadloze router of het accesspoint.  De configuratie op de Uplink-sectie is onafhankelijk van de configuratie van het Local Extended Network.

BELANGRIJK:  Deze functie is ALLEEN beschikbaar op uw Linksys WAP750AC of Linksys range extender als het op de Range Extender modus is.

OPMERKING:  Het wordt sterk aanbevolen om de Cross Band functie op Auto vertrekken.  Maar als u het handmatig moet configureren, staan hieronder de instellingen die u kunt aanpassen.

1.  Non-Cross Dual Band

• Kies deze optie als u de Cross Band functie niet nodig heeft.
  • Als de client verbinding maakt met de extender op de 5 GHz band, dan zal de extender gaan via de 5 GHz band om data te verzenden.
  • Als de client verbinding maakt met de extender op de 2,4 GHz band, dan zal de extender gaan via de 2,4 GHz band om data te verzenden.
User-added image

2.  Cross Dual Band

• Kies deze optie als u wilt forceren dat gegevens worden doorgeven via Cross band.  Voorkeursoptie voor snellere prestaties.
  • Als het apparaat verbinding maakt met de extender met behulp van de 5 GHz, dan zal de extender gaan via de 2,4 GHz om data te verzenden naar de router.
  • Als het apparaat verbinding maakt met de extender met behulp van de 2,4 GHz, dan zal de extender gaan via de 5 GHz om data te verzenden naar de router.
User-added image

3.  2.4 GHz Only

• Kies deze optie als u wilt forceren dat gegevens alleen tussen de extender en de bron via 2,4 GHz worden verzonden.  Dit zal de communicatie vertragen om verbinding te maken met de range extender op de 2.4 GHz band.
User-added image

4.  5 GHz Only

• Kies deze optie als u wilt forceren dat gegevens alleen tussen de extender en de bron via 5 GHz worden verzonden.  Dit zal de communicatie vertragen voor de apparaten om verbinding te maken met de range extender op de 5 GHz band.