De Linksys Wireless-AC en Wireless-AX Range Extenders handmatig instellen

Dit artikel laat u zien hoe u de Linksys Wireless-AC en Wireless-AX Range Extenders handmatig instelt.

OPMERKING:  Een Linksys RE7350 met standaard fabrieksinstellingen wordt hier als voorbeeld gebruikt.

Stap 1:
Sluit de range extender aan op een stopcontact en wacht tot het lampje oranje begint te knipperen.

Stap 2:
Verbind een computer of een mobiel apparaat met de standaard wifi-naam van de range extender, namelijk Linksys Extender Setup – xxx.

OPMERKING:  De xxx staat voor de laatste drie tekens van het MAC-adres van uw range extender dat zich op het label aan de achterkant van het apparaat bevindt.

Stap 3:
Open een webbrowser en voer "192.168.1.1", "http://extender.linksys.com" of "http://RE7350-xxx" in (de xxx staat voor de laatste drie tekens van het MAC-adres van de range extender).  Klik of tik vervolgens op de koppeling Manual Setup (Handmatige installatie) op de instellingenpagina van de range extender.

User-added image

Stap 4:
Voer het standaardwachtwoord in dat admin is en klik of tik vervolgens op Login (Inloggen).

User-added image

Stap 5:
Klik of tik op de pagina Wireless > Basic Settings (Draadloos > Basisinstellingen) op  Change (Wijzigen) om de modus te selecteren die u nodig heeft voor uw netwerk in het gedeelte Operation Mode (Bedrijfsmodus).  Voor meer informatie over het type modi, klik hier.

User-added image

OPMERKING:  De standaardmodus bij het kiezen van Manual Setup (Handmatige installeren) is Wireless Range Extender.

Stap 6:
Configureer uw handmatige instellingen zoals de WiFi-naam en het wachtwoord voor zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band.

User-added image

Klik of tik User-added image (Geavanceerde instellingen) om de gewenste beveiligingsinstellingen voor de 2,4 GHz- of 5 GHz-band te selecteren.

User-added image

Stap 7:
Klik of tik op Save (Opslaan) als u klaar bent om de wijzigingen toe te passen.

OPMERKING:  Als u in plaats daarvan de installatiewizard moet uitvoeren, reset u gewoon de range extender en opent u deze opnieuw.