Uw Linksys range extender instellen in Access Point-modus

De nieuwste Linksys range extenders kunnen geconfigureerd worden om te werken in de Access Point-modus.  Access Point-modus laat uw range extender uw WiFi uitbreiden door verbinding te maken met uw router of via een kabel te schakelen, waardoor deze minimaal verlies van prestaties of een verbluffende verbinding kan veroorzaken.  Kies Access Point-modus voor betere WiFi-snelheden.  In dit artikel worden de stappen weergegeven hoe u het kunt instellen als een accesspoint.

Dit zijn de Linksys range extenders die ingesteld kunnen worden in Access Point modus:

• Linksys RE7350 Max-Stream™ WiFi 6 Range Extender
  • Linksys RE7000 Max-Stream™ AC1900 + WiFi-extender
  • Linksys RE6800 AC1750 WiFi-extender
  • Linksys RE6700 AC1200 AMPLIFY dual-band WiFi-extender
  • Linksys RE6500 AC1200 Dual-band WiFi-extender
  • Linksys RE6500HG AC1200 Dual-band WiFi-extender
  • Linksys RE6400 AC1200 BOOST EX WiFi-extender
  • Linksys RE6300 AC750 BOOST WiFi-extender
Voordat u begint met het installatie proces zorg dat u kennis neemt van het volgende:

• Een actieve WiFi-aansluiting
  • Uw WiFi-naam en WiFi-wachtwoord / beveiligingssleutel.  Klik hier voor instructies voor het controleren van deze WiFi-instellingen op uw Linksys-router.
  • Een ethernetkabel die lang genoeg is om uw router aan te sluiten op uw range extender.
  • De Linksys RE6400 is aangesloten op een stopcontact en het lampje knippert oranje.
OPMERKING:  In de onderstaande voorbeelden is een Linksys RE7350 gebruikt.

Stap 1:
Steek uw range extender in een stopcontact.  Wacht tot het lampje oranje gaat knipperen.

Stap 2:
Sluit een ethernetkabel aan van de router naar de range extender.  Afhankelijk van het model van uw range extender, moet u mogelijk wachten tot het lampje groen wordt voordat u doorgaat naar de volgende stap.

Stap 3:
Sluit een draadloze computer of een mobiel apparaat aan op het standaard SSID van de range extender, dit is Linksys Extender Setup – xxx.  De xxx staat voor de laatste drie tekens van het MAC-adres van uw range extender, dat u op het label aan de achterkant van het apparaat kunt vinden.

OPMERKING:  U kunt het WiFi MAC-adres van uw range extender vinden in de webinterface. Ga naar Status > WLAN Statistics > Extender MAC address (Status > WLAN-statistieken > MAC-adres van extender).  Voor gedetailleerde instructies, klik hier.  Voor de Linksys RE6400 v1 is het MAC-adres dat op de achterkant van de extender is afgedrukt, voor de ethernetpoort.  Voor de Linksys RE6400 v2 is het MAC-adres op het label voor de 2,4 GHz-radio.

Stap 4:
Open een web browser en voer "http://extender.linksys.com" in de adresbalk.  Als het niet wordt geladen, moet u het IP-adres van uw range extender opzoeken in de DHCP-cliënttabel van uw router.  Om te weten hoe dit te doen op Linksys Wi-Fi Routers, klik hier.  Voor Linksys Smart Wi-Fi Routers, klik hier.

Stap 5:
Klik op User-added image (Start installatie).

User-added image

Stap 6:
De optie As a wireless range extender (Access Point) (Als een draadloze range extender (Accesspoint)) en klik op Next (Volgende).

User-added image

OPMERKING:  Als u geen ethernetkabel heeft aangesloten van uw range extender naar uw router of switch, wordt u gevraagd de kabel te verbinden en opnieuw te proberen.  Zorg ervoor dat het goed is aangesloten voordat u verder gaat naar de volgende stap.

Stap 7:
Maak unieke WiFi-namen aan die de range extender zal uitzenden, u kunt twee verschillende WiFi-namen maken of dezelfde gebruiken voor zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-radiobanden.  Maak ook een WiFi-wachtwoord en klik op Next (Volgende).

SNELLE TIP:  Het extended network (Uitgebreid netwerk) is het WiFi-netwerk dat door uw range extender wordt uitgezonden.

User-added image

Stap 8:
Maak een beheerderswachtwoord aan om uw range extender te beveiligen klik vervolgens op Save (Opslaan).  U kunt ook een wachtwoord hint toevoegen.

User-added image

Stap 9:
Mogelijk wordt u gevraagd om uw Linksys product te registreren om updates en andere informatie om uw ervaring te verbeteren ontvangen.  Voer in uw e-mailadres in en klik op Next (Volgende), of klik op Skip (Overslaan).

Uw range extender is nu ingesteld in Access Point-modus.

User-added image

Zodra uw range extender in Access Point-modus is zal de bovenste kop Dual Band Wireless Access Point weergeven.